Türkiye Kültür Yolu Festivalleri yeni rotalarıyla genişliyor

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri yeni rotalarıyla genişliyor
Türkiye Kültür Yolu Festivalleri yeni rotalarıyla genişliyor

İki yıldır ilgiyle takip ettiğimiz ve benzersiz bir kültür sanat deneyimi yaşadığımız Beyoğlu Kültür Yolu Festivali bu yıl Başkent Kültür Yolu Festivali ile genişledi. Eylül ayı itibariyle tüm Türkiye’yi kapsayacak şekilde kültür sanat etkinliklerinin düzenleneceği Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da yapılacak festivallerle Türkiye kültür ve sanata doyacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin detayları Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Dünyada bu kadar geniş çapta yapılan ender kültür ve sanat etkinliklerinden biriyiz. Kültür sanat coşkumuzu bu beş şehrimizden tüm Türkiye’ye dalga dalga yayacağız. Festival kapsamında oluşturduğumuz kültür rotalarımızla şehirlerimizi özgün cazibe merkezlerine dönüştüreceğiz” dedi.

Yeni şehirleriyle Türkiye Kültür Yolu Festivalleri başlıyor

Kültür sanat etkinliklerine ulaşılabilirliği arttıran Beyoğlu Kültür Yolu Festivali yeni rotalarıyla daha kapsayıcı ve yaygın olacak şekilde ziyaretçileriyle buluşuyor. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri şehirlerin marka değerine katkı sunmasının yanı sıra festival ruhunu kalıcı hale getiriyor. Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, bu kez beş ilde birden benzersiz bir kültür sanat deneyimi yaşatacak. 16 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında İstanbul, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır ve Konya’da düzenlenecek festivallerde, sanattan sinemaya, edebiyattan dansa, müzikten dijital sanatlara herkesin kendi beğenisine ve ilgisine uygun 3000’den fazla etkinlik, 15.000’e yakın sanatçı ile Türkiye kültür ve sanata doyacak.