Türkiye’nin gizli kalmış 5 koyu

Türkiye’nin gizli kalmış 5 koyu.
Türkiye’nin gizli kalmış 5 koyu.

Ülkemiz deniz tatili için tam bir cennet. Yumuşacık plajları ve mavinin bin bir tonunda suları ile deniz olan her bölgede tatil yapabilirsiniz. Her biri birbirinden güzel yerler, insanlar tarafından benimsenmiş ve deniz tatiliyle ünlenmiş durumda. Yani keşfedilmiş ve sezon boyunca kalabalık… Hal böyle olunca insan bazen sakin ve huzurlu bir durak arıyor. Siz de onlardan biriyseniz ve her ne kadar artık kalmadığını düşünseniz de henüz herkes tarafından bilinmeyen, saklı kalmış koylar var. Sakinliğiyle, doğal güzellikleriyle ve deniziyle sizi mest edecek Türkiye’nin keşfedilmemiş 5 koyu yeni tatil rotanızı belirleyecek.

Haydar Koyu, Aydın

Haydar Koyu, Aydın.
Haydar Koyu, Aydın.

Haydar Koyu, listemizin ilk sırasında yer alıyor. Muğla’nın Milas ilçesi ile Aydın’ın Didim ilçesi arasında yer alıyor. Kimisi koyu Muğla’da kabul ederken bazısı da Didim’de olduğunu söylüyor. Koy, bölge halkı tarafından bilinse de fazla ünlenmiş ve aşırı kalabalık bir koy değil. Tatilcilerin uğrak noktası olan Haydar Koyu, tertemiz turkuaz denizi ile harika bir yer. Ayrıca kum olan plajı ve sığ suyu, özellikle çocuklu aileler için oldukça sevilen bir özelliği. Bozulmamış bir koy olduğu için etrafında işletme bulunmuyor. Burada tuvalet, duş gibi imkanlar da yer almıyor. Bölgede bulunan birkaç küçük bakkal ve marketten ihtiyaçlarınızı alabiliyorsunuz ancak öyle her şeye erişim de mümkün değil. O nedenle buraya gelmeden önce Akbük’ten her şeyinizi alıp gelmelisiniz. Çevresi ormanlarla kaplı olan koyda, domuz ve tilki gibi hayvanları görme ihtimaliniz yüksek. Özellikle de gece kamp yapıyorsanız. Bozulmayan doğal güzelliği ve harika denizi ile burası tam da kafa dinlemek isteyenlere göre bir koy.

Kurubük Koyu, Muğla

Kurubük Koyu, Muğla.
Kurubük Koyu, Muğla.

Muğla denince insanın aklına gizli kalabilecek yer olması ihtimali gelmiyor. Çünkü bu şehir Türkiye’nin en sevilen tatil merkezlerinden biri. Ancak Muğla’da da saklı kalmış bir sürü güzellik var. Onlardan biri Kurubük Koyu… Bu gizli cennet Datça’da ünlü olan Ovabükü ile Palamutbükü koyları arasındaki bir koy. Genellikle bu iki koya gitmek istendiği için arada unutuluyor. Ancak burayı keşfedenler başka bir yere gitmek istemiyor. Zira burası el değmemiş bir doğal güzellik. Denizi öyle berrak ki ne kadar derinde olursanız olun suyun dibi görünüyor. Yüzerken denizdeki küçük balıklar size eşlik ediyor. Ayrıca, küçük taşlardan oluşan plajı çevreye bir romantiklik katıyor. Tamamen doğanın içinde olan koy, onu çevreleyen dağ ve yeşillikler ile muhteşem bir doğa manzarası sunuyor. Koyun etrafı tamamen bakir. Ne bir tesis ne kalacak bir yer ne de tuvalet, duş bulunuyor. Bu koya gelmeden önce tüm ihtiyaçlarınızı Datça’dan almanız gerekiyor. Konaklama isterseniz de sahilde kamp yapabilir ya da Datça merkezdeki butik otellere gidebilirsiniz.

Ayıbalığı Koyu, İzmir

Ayıbalığı Koyu, İzmir.
Ayıbalığı Koyu, İzmir.

Burası İzmir’in en temiz 5 koyundan biri. Karaburun ilçesindeki Mordoğan beldesinde bulunan koy, şehrin en güzel ancak fazla keşfedilmemiş yerlerinden biri. Koy adını, bölgede üreyen ve yaşayan ayıbalığından almış. Ayrıca, burası Akdeniz foklarının da üreme noktalarından biri. Bu bozulmamış koyda iki özel plaj ve bir halk plajı bulunuyor. Özellikle bölge halkı ve yerel tatilciler tarafından bilinen koy, 20 metreye kadar çıkan atlama falezleri ile adrenalin severler için en iyi rotalardan biri. Falezlere çıkmak için herhangi bir ekipman yok, halat kullanmak gerekiyor. O nedenle profesyonel olmayan için biraz tehlikeli. Adrenalin size göre değilse dalgası fazla olmayan berrak denizinde vakit geçirebilir, dilediğiniz plajda güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Burası diğer koylara göre biraz daha ihtiyaçlara elverişli. Koyda belediyeye ait şemsiyeler bulunuyor ve bir beach club koyda hizmet veriyor. Burada konaklama isterseniz de çevresinde bulunan bungalov tarzı evlerde kalabilirsiniz.

Gizli Koy, Antalya

Gizli Koy, Antalya.
Gizli Koy, Antalya.

Gerçekten de gizli kaldığı için bu adı alan Gizli Koy, Antalya’nın en güzel koylarından biri. Beldeibi ilçesinde bulunan bu harika koy, tamamen bozulmamış güzellikleri, harika denizi, sıcak kumları ve bakir yapısıyla burası tam da saklı bir cennet. Doğa şartları nedeniyle Gizli Koy’a araç giremiyor. O nedenle buraya ulaşmak için engebeli arazide belirli bir mesafeyi yürüyerek kat etmeniz gerekiyor. Dik bir yokuşun ardından sizi selamlayan koy, bozulmamış güzelliği ile ziyaretçilerini büyülüyor. Tertemiz denizinin sıcaklığı oldukça elverişli. Kaliteli kumları ile öyle yumuşak ki sanki özel seçilmiş gibi. Denizin dibindeki irili ufaklı taşlar ise rengarenk bir görüntü oluşturuyor. Bu küçük ve mütevazı sahil bir koydan beklenen her şeyi size veriyor. Tahmin edebileceğiniz üzere burada market, büfe ya da duş, tuvalet gibi imkanlar bulunmuyor. O nedenle buraya gelirken yanınızda yiyecek ve su getirmenizde fayda var. Kamp yapmak isterseniz de sahili tercih edebilir ya da yakında bulunan Kargıcak günübirlik kamp alanından yararlanabilirsiniz.

Sokakağzı Koyu, Çanakkale

Sokakağzı Koyu, Çanakkale.
Sokakağzı Koyu, Çanakkale.

Listemizin son sırasında Çanakkale’den eşsiz bir yere gidiyoruz. Assos’un hemen yanı başında bulunana Ayvacık ilçesindeki Sokakağzı Koyu, ülkemizde bakir kalmayı başarmış harika koylardan biri. Adını Sokak Deresi’nin döküldüğü yer olduğu için almış. Koyunevi Köyü’nün sahil kısmı olan bu harika koy; tertemiz, dalgasız ve mavinin en güzel tonunda bir denize sahip. Dibi kum olan denizde yüzerken size balıklar eşlik ediyor. Assos’a yakın denize girilebilecek en iyi yerlerden olan koydaki suyun sıcaklığı da harika. Çevresinde her ne kadar birçok pansiyon, otel ve kamping alanı olsa da burası tatil sezonunda bile sakin bir yer. Sessiz, doğa ile iç içe, stressiz bir ortamı olan Sokakağzı Koyunda, huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Plajında şemsiye ve şezlong gibi imkanları olan koyda, diğer koylara nazaran daha konforlu zaman geçirebilirsiniz. Ancak buradaki imkanlar sizi yanıltması, hareketli ve canlı bir tatil isterseniz burası hiç de siz göre değil. Çünkü burası, sakin ve huzurlu kasaba olarak anılıyor.