Yalnızca cesurların seyahat edebileceği 25 yer

Yalnızca cesurların seyahat edebileceği 25 yer.
Yalnızca cesurların seyahat edebileceği 25 yer.

Seyahat söz konusu olduğunda herkes kişiliğine, karakterine ve zevkine uygun olan yerleri tercih eder. Kimi yeşilliklerle kaplı doğada nefes almak isterken kimi de lüksü dibine kadar yaşayabileceği otellerde dinlenmeyi, eğlenmeyi seçer. Ancak dünyada öyle yerler var ki yalnızca korkuyu, aksiyonu ve macerayı seven, cesareti yüksek kişiler ziyaret edebilir. Siz de sıradan gezilerden sıkıldıysanız ve farklılık arıyorsanız, her birinin altında farklı hikaye yatan, yalnızca cesurların seyahat edebileceği 25 yer yazımıza bir göz atın.

Cehennemin Kapıları, Türkmenistan.
Cehennemin Kapıları, Türkmenistan.

Cehennemin Kapıları, Türkmenistan

Sanki dünyanın dibine, cehennemin içine girecekmişsiniz hissi veren bu çukur aslında bir doğal gaz kuyusu. Kuyu, 1971 yılında bölgede tespit edilen petrolün çıkarılması çalışmaları esnasında oluşun zehirli gazın ne de olsa bir gün biter diyerek yakılması sonucu oluşmuş. O gün bu gündür yanan çukur belki de gerçekten cehenneme açılıyor, ne dersiniz?

Hua Shan Dağı, Çin

Yüzlerce metre yükseklikteki dağa birkaç zincirle tutturulmuş ince tahta parçalarında yürüyüş yapmak ister miydiniz? Çin’in Shaanxi eyaletinde bulunan bu korkunç rota, dünyanın en tehlikeli yürüyüş rotalarından biri. Resmi bir kayıt olmasa da burada 100’den fazla kişinin düşerek hayatını kaybettiği biliniyor.

Paris Yeraltı Mezarları, Fransa.
Paris Yeraltı Mezarları, Fransa.

Paris Yeraltı Mezarları, Fransa

Yeraltına indiniz, bir baktınız duvarlar kurukafalardan oluşuyor, ne hissedersiniz? 250 kilometrelik bir tünel ağına sahip bu yer Fransa’da bir mezarlık. Yapılış nedeni ise Paris'in taşan mezarlık sorununu çözmek… 6 milyon insanın kalıntılarının yer aldığı bu yer insanlarının tüylerini ürpertiyor.

Trans-Allegheny Lunatic Asylum, ABD

Filmlerde izlediğiniz akıl hastaneleri var ya, heh işte burası onların gerçeği… 250 kişi için dizayn edilen hastaneye, sözde tedavi edilmek amacıyla 2600 hasta kabul edilmiş. Yetersiz koşullar, hijyen problemleri, kalacak yer sıkıntısı derken burası bir hastaneden çok işkence evine dönüşmüş. Şimdilerde müze olan hastane perili bir turistik cazibe merkezi.

Edinburg Kalesi, İskoçya.
Edinburg Kalesi, İskoçya.

Edinburg Kalesi, İskoçya

Dağın tepesinde yalnız bir kale... Bir kraliyet ikametgahı, askeri garnizon, hapishane ve kale görevi gören yapının tarihi karanlık olaylarla dolu. Acımasız infazlara sahne olan bu kalede, korkunç bir yeraltı şehri ve mezarlık bulunuyor. Orada her an işkence görenlerin hayaletlerine, mezarlıktaki perilere rastlayabilirsiniz.

Doğu Eyalet Hapishanesi, ABD

Paranormal olaylara meraklı olanlar buraya. Pensilvanya’da yer alan bu hapishane, aslında bir nevi işkence yeri. Suçluları sözde ıslah etmek amacıyla kurulan hapishanede kadın, çocuk, erkek ya da yaşlı; buraya gelen herkes işkence görmüş. Birçoğu ise işkenceler nedeniyle akıl sağlığını kaybetmiş. Tüyler ürperten hapishanenin dar koridorlarda yürürken eski çığlıkları duyabilirsiniz.

Bebek Adası, Meksika.
Bebek Adası, Meksika.

Bebek Adası, Meksika

Ağaçlardan sarkanlar meyve değil, bebek… Meksika’da yer alan bu korkunç adanın ilginç bir hikayesi var. Adada tek başına yaşayan Julian Santana Barrera, adaya ziyarete gelen küçük bir kızın ölümü üzerine ağaçlara oyuncak bebek asıyor. Sebebi ise kızı kötülüklerden korumak. Oyuncak bebekler her ne kadar iyi niyetle asılsa da ağaçlara, görenlerde korkunç bir his bırakıyor.

Karındeşen Jack Turu, İngiltere

Karındeşen Jack, 1800’lü yıllarda yaşamış bir seri katil. Daha çok kadınları hedef alan bu vahşi katil kurbanlarının karnını deşerek kendine has bir imza oluşturmuş. Londra’da yer alan bir tur şirketi, sizi cinayetlerin işlendiği yerlere götürüyor. Vahşetlerin yaşandığı yerler size adeta yaşanan acıları hissettiriyor.

Port Arthur, Avustralya.
Port Arthur, Avustralya.

Port Arthur, Avustralya

Burası modern Avustralya tarihinin en kötü katliamının gerçekleştiği yer. Martin Bryant isimli bir kişi 1996 yılında Port Arthur’da gerçekleştirdiği vahşi bir toplu silahlı saldırıda 35 kişiyi öldürmüş ve 23 kişiyi yaralamış. Şimdi bir UNESCO sitesi olan yer, katliamın anılarını yaşatıyor.

Lizzie Borden Evi, ABD

Bu evde Amerika'nın en ünlü çözülmemiş cinayetlerinden biri yaşanmış. 1892'de Andrew ve Abby Borden evlerinde vahşice öldürülmüş. Kızları Lizzie, baş şüpheliymiş ancak duruşmada delil yetersizliğinden beraat etmiş. Hala sırrı çözülememiş bu ev şimdilerde pansiyon olarak işletiliyor.

Corvin Kalesi, Romanya,
Corvin Kalesi, Romanya,

Corvin Kalesi, Romanya

Bir Gotik-Rönesans kalesi ve Romanya'nın yedi harikasından biri. Ancak kalenin göründüğü kadar harika olmadığı söyleniyor. Zira mahkumların zindanlarında işkence gördüğü kalenin perili olduğuna inanılıyor.

Antik Ram Inn, İngiltere

Burası eski pagan mezarlığı üzerine inşa edilen bir han. Ancak aslında şeytana tapan birtakım insanların sözde ibadethanesiymiş. Bu insanlar burada küçük çocukları şeytana kurban etmek için öldürüyorlarmış. Binanın ürkütücü görünümü de en az içerisinde yaşananlar kadar insanı etkileyen cinsten.

Hoia Baciu Ormanı, Romanya.
Hoia Baciu Ormanı, Romanya.

Hoia Baciu Ormanı, Romanya

Cluj-Napoca'nın batısında yer alan Hoia Baciu Ormanı, uzaylıların ve şehir efsaneleri hikayeleriyle biliniyor. Bu yerin doğaüstü atmosferi, eğri büğrü ağaçlarıyla daha da ürkütücü oluyor. Korkunun getirdiği adrenalini yaşamak isterseniz bu ormanda 2 gece kamp yapmalısınız!

Yasak Şehir, Çin

Burası, Ming Hanedanlığı’na uzun süre imparatorluk sarayı olarak hizmet vermiş gizemli bir şehir. Adını, kompleksin içine girmesine izin verilmeyen halk için yasak statüsünden alan yerde, gizemli olaylar olduğuna inanılıyor. Bugün Çin'deki en popüler turistik yerlerden biri olmaya devam eden şehirde ürkütücü bir atmosfer hakim.

Jonathan Corwin Evi, ABD.
Jonathan Corwin Evi, ABD.

Jonathan Corwin Evi, ABD

Cadı Evi olarak bilinen bu ürkütücü görünüşlü yer, 200'den fazla kişinin suçlandığı ve 19'unun asılarak idam edildiği cadı mahkemelerine katılan Yargıç Jonathan Corwin'e aitmiş. Şimdilerde bir müzeye çevrilen ev görünüşüyle bile adeta insanı tedirgin ediyor.

Poveglia, İtalya

Venedik'in küçük Poveglia Adası, önceleri vebadan etkilenenler için bir karantina bölgesi olarak kullanılmış. Ardından kaba lobotomilerle hastalara işkence yapmak için bir akıl hastanesine dönüştürülmüş. Bir zamanlar vahşetin ve korkunun hüküm sürdüğü ada şu an hala ziyaretlere izin verilmeyen bölgelerden biri.

The Stanley Hotel, ABD.
The Stanley Hotel, ABD.

The Stanley Hotel, ABD

Uzak konumu, büyük boyutu ve ıssızlığıyla burası paranormal faaliyetlerin merkez haline gelmiş. Filmlerde gördüğünüz o ihtişamlı ve ürkütücü otellerin bir nevi gerçeğe yansıması. Stanley Hotel, özellikle Stephen King'in The Shining adlı kitabının yayınlanmasının ardından korkunç yerler arasında üst sıralara yükselmiş.

Burg Wolfsegg, Almanya

Uzak bir kasaba, uzak kasabadaki tek bir kale ve kaleye musallat olan beyazlı bir kadın hayalet. 800 yıllık bir şato olan Burg Wolfsegg, dillerde dolanan Beyaz Kadın isimli hayaletiyle görülmesi cesaret isteyen yerler arasında. Zira kimse uzak bir kasabadaki ücra şatoda bir hayaletle kalmak istemez!

Fairmont Banff Springs, Kanada.
Fairmont Banff Springs, Kanada.

Fairmont Banff Springs, Kanada

Her an doğaüstü bir olayla karşılaşabileceğiniz Banff Spring Otel, hayaletleriyle meşhur. Düğününde yanarak ölen hayalet gelin, bir zamanlar otelde çalışan kapıcı Sam otelin hayaletleri. Birçok kişi onları gördüğünü söylüyor. 692 ve 873 numaralı odalar ise lanetli. Ziyaretçiler tarafından odalarla ilgili ilginç şikayetler geldiği için odalar şu anda mühürlü…

Queen Mary, Long Beach, ABD

Queen Mary, Long Beach, California'da gemiden dönüştürülmüş görkemli bir otel. Geminin, Kaliforniya'ya kalıcı olarak yanaşmasının ardından, insanlar geminin perili olduğuna dair hikayeler yaymaya başlamış. Ne yazık ki, otel ve ilgi çekici yerleri, batmasını önlemek için onarım çalışmaları nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Peki, kapatılmasındaki gerçek sebep bu mu sizce?

Raynham Hall, İngiltere.
Raynham Hall, İngiltere.

Raynham Hall, İngiltere

Burası tüm zamanları en ünlü hayalet görüntüsünün çekildiği yer. Şatoda yakalanan bu görüntüdeki kişinin, şatonun eski ev sahibi Leydi Dorothy Townsend olduğu rivayet edilmekte. Fotoğraf üzerinde oynama yapıldığına ilişkin bugün bile hiç bir bulgu bulunamamış. Raynham Hall Şatosu perili olduğu bugün bile biliniyor.

Sallie Evi, ABD

1800'lerde inşa edilen bu evin ıstıraplı bir tarihi var. Hikayeye göre, Sallie'nin annesi şiddetli karın ağrısı nedeniyle onu bu eve getirmiş. Charles Finney ise bunun apandisit olduğunu söylemiş ve anestezi etkisini göstermeden zavallı Sallie’yi kesip onu öldürmüş. Sallie’nin ölse bile hala evde olduğu söyleniyor.

One If By Land, Two If By Sea, ABD.
One If By Land, Two If By Sea, ABD.

One If By Land, Two If By Sea, ABD

Şık bir Manhattan restoranı gibi görünse de burası hayaletler dolu. One If By Land, Two If By Sea, aslında faili meçhul kayıplar ve ölümle dolu karanlık bir geçmişe sahip bir fayton eviymiş. Bugün binada 20'den fazla ruh olduğu söyleniyor. En ünlüleri ise eski sahibi Aaron Burr ve kızı Theodosia'nınkiler.

Londra Kulesi, İngiltere

Thames Nehri'nin kıyısında yer alan Kule, kasvetli atmosferi ve yaşanan olaylarıyla, bir işkence ve ölüm yeri olarak ün yapmış durumda. Kulede gece vardiyasında çalışanlar; Anne Boleyn, Henry VI, Lady Jane Grey ve Margaret Pole gibi geçmişten gelen soylulara ait hayaletleri gördüklerini söylüyor. Kim bilir belki siz de karşılaşırsınız.

Bhangarh Kalesi, Hindistan.
Bhangarh Kalesi, Hindistan.

Bhangarh Kalesi, Hindistan

Hindistan’ın en korkunç yerlerinden biri son durağımız. Efsaneye göre, bir aşk sebebiyle kale sakinlerine lanetler okunmuş ve kara büyü yapılmış. Bunun sonucunda da hepsi de doğal olmayan bir ölümle hayatını kaybetmiş… Geceleri kaleden ağlayan kadın sesleri, dans eden insanların bilezik sesi ve orada ölen insanların hayaletlerinin sesi duyulduğu iddia ediliyor. Gece saatlerinde bu yere giden herhangi birinin asla geri gelmediği de söyleniyor.