Yeni yılda yenilenmenin sırrı

Askılarınızın hepsini aynı renk kullanmanız gardırobunuz da bir uyum sağlayacaktır.
Askılarınızın hepsini aynı renk kullanmanız gardırobunuz da bir uyum sağlayacaktır.

Bugünlerde 2017’de güzel bir başlangıç yapmak için yaptığımız planlardan biri de gardırobumuzu yenilemek olmalı. Fakat neyi, nasıl gözden çıkarıp atacağımıza ve yerine ne koyacağımıza karar vermek gardırop detoksunun en zor yanı. Biz de bir bilene, Marka ve Stil Danışmanı Burçak Ilman’a sorduk…

Gardırop detoksunu nasıl yapacağız? Gardırop detoksuna sağlıklı bir başlangıç için kişisel stil analizinizi iyi yapmak gerekiyor. İlk olarak vücut tipine, şekline, ölçüsüne uygun olmayan kıyafetleri dolaptan çıkartarak işe başlayabiliriz ve kendimize bazı sorular sorarak eşyalarımızı ayırabiliriz. “Son 6 ay içinde bu parçayı hiç giydim mi?”, “Giydiysem hala seviyor muyum?”, “Bana gerçekten yakışıyor mu?”, “Manevi bir değeri var mı?”… İkinci olarak kıyafetlerinizin düğmesi kopmuş, fermuarı bozulmuş, ağı yırtılmış veya lekelenmiş olabilir. Bu parçaları dolabınızdan ayırarak hemen terziye ve kuru temizlemeye yollamalısınız. Kalan kıyafetleri de renk uyumu içerisinde gardırobunuza yerleştirmeli, en çok kullandığınız kıyafetleri daha yakınlara, kullanım azlığına göre geriye doğru asmalısınız. Askılarınızın hepsini aynı renk kullanmanız gardırobunuz da bir uyum sağlayacaktır. Ayakkabılarınızı ve aksesuarlarınızı şeffaf kutulara yerleştirerek saklarsanız, daha rahat bir şekilde bulabilirsiniz.

Kıyafetleri renk uyumu içerisinde gardırobunuza yerleştirin.
Kıyafetleri renk uyumu içerisinde gardırobunuza yerleştirin.

KLASIKTEN ASLA VAZGEÇME!

Peki, şu akıllı gardırop denilen şeyi nasıl oluşturacağız? Akıllı gardırop oluştururken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. İlk olarak gardırobumuzda temel parçaların yanı sıra trend parçalara da yer vermeliyiz. Akıllı gardırobun olmazsa olmazı siyah klasik elbise, beyaz gömlek ve siyah pantolondur. Siyah elbisenizi vücut yapınıza uygun seçtiyseniz sizi daha uzun ve daha zayıf gösterecektir. Her alt için 3 üst ideal olanıdır. Bu üstler sayesinde bir pantolonla 3 farklı stil yakalayabilirsiniz. Tabii ki kombinleri tamamlayacak ayakkabılar ve aksesuarlar unutulmamalıdır.

Hem her yeni yılın modasını takip edip, hem de gereksiz alışverişin önüne nasıl geçeceğiz? Yeni yıl geldi ya da yeni bir sezon başladı. Tabi ki yeni trendleri takip ederek alışveriş yapmak istiyoruz. Acaba gardırobumuzda yeniler için yer var mı? O zaman detoks zamanı… Aslında gardırop detoksu 1980’lerden bu yana Amerika’da yapılan bir uygulama. Orada “gardırop-chek-up”ı deniyor. İlk aşama, atılacak ve verilecek kıyafetlerin ayıklanması ile başlanmalı. Sonra geri kalan kıyafetleri renk ve mevsimlere göre ayrırarak, uygun kombinler çıkarılmalı. Hiçbir zaman modası geçmeyen ve yatırım gardırobumuzun en önemli parçalarından olan Kaşmir kazak, trençkot ve blazer ceketlerimizi her zaman en önlerde tutuyoruz. Gereksiz alışverişin önüne geçmenin en önemli noktası tabiki vücudumuzu iyi tanımaktan ve yatırım gardırobu parçalarımızı belirlemekten geçiyor.

Hiçbir zaman modası geçmeyen Kaşmir kazaklar.
Hiçbir zaman modası geçmeyen Kaşmir kazaklar.

SALAŞ KAZAKLAR, IDDIALI RENKLER

Bu kış sezonunda gardıroplarımızda olmazsa olmazlar neler? 2017 kış modasıyla birlikte dolabımızda mutlaka olması gereken parçalar, her dönemin pantolonu olan İspanyol paça pantolonlar, salaşlığı yansıtan bol kazaklar ve paltolar, vatkalı ve düşük omuzlu trikolar, vintage kıyafetler, deri ve kadife parçalar ve tabii ki şapkalar bu sezonun olmazsa olmazları arasında yer alıyor. 2017 kış renk trendlerinden de bahsetmek gerekirse, haki ve zeytin yeşili, bronz kırmızı, sıcak boz kahverengi, baharatlı hardal, mavinin her tonu, turuncu ve mercan renkleri gibi iddialı renklerin yerini aldığını söyleyebilirim. Siyah renginin de bol bol kullanılacağı bir sezon olacak.

  • Gardrop detoksu yaptığınızda online satışa sunabilirsiniz,
  • GIYMEDIKLERINI INTERNETTEN SAT!
  • Kadınlar malum daha çok seviyor alışverişi. Gardıroplarını bütçelerine uygun yenilemelerinin püf noktası? İnternet, paylaşım ekonomisi alanında olduğu kadar eldeki kullanmadığımız eşyalarımızın değerlendirilmesi konusunda da önemli bir potansiyele sahip. Bayanlar gardrop detoksu yaptıklarında bunu online satışa sunarak nakite çevirebilir ve diğer kişilerin sattığı temiz, uygun kıyafetleri satın alarak kendi gardıroplarını yenileyebilirler.