ABD Başkanı Trump'tan Amerikalı sporcuya ağır küfür

​ABD Başkanı Trump'tan Amerikan sporcuya ağır küfür
​ABD Başkanı Trump'tan Amerikan sporcuya ağır küfür

ABD Başkanı Donald Trump ırkçılık yanlısı söylemleri nedeniyle kendini protesto eden Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaapernick'e ağır bir şekilde küfür etti.

Amerikan futbolu oyuncusu Colin Kaapernick, ABD Başkanı Trump'ı ırkçılık yanlısı söylemleri nedeniyle, geçen seneden bu yana Amerika'nın ulusal marşında diz çökerek protesto ediyordu. Sonradan bu protestoya yavaş yavaş diğer sporcular da katılmaya başladı.

ABD Başkanı Trump, kameralar önünde verdiği demeçte; Kaapernick'le ilgili çok sert ifadeler kullandı. Ulusal marşta diz çöken futbolcuları hedef alan Trump, bu protestoyu başlatan Kaapernick'e çok ağır bir şekilde küfür etti.

İşte Trump'ın konuyla ilgili sözleri;

"Yaralayıcı olan ne biliyor musunuz? Size benzeyen insanlar televizyonlarını açtığında, onlar gibi insanların, muhteşem milli marşımız çalınırken diz çöktüklerini görüyor. Tek bir sporcunun bile bunu yaptığını gördüğünüzde stadı terk ederseniz bu duracak. NFL kulüplerinin sahiplerinin, bir sporcu bayrağımıza saygısızlık ettiğinde, ....... sahadan derhal çıkarın. (Sunduğu Çırak programında kullandığı meşhur kelimeye gönderme yaparak) "Kovuldun" dediğini görmez istemez misiniz?".