Adebayor'dan Beşiktaş itirafı

Adebayor'dan Beşiktaş itirafı​
Adebayor'dan Beşiktaş itirafı​

Başakşehir'de ileri uçta kalitesiyle göze çarpan Emmanuel Adebayor, yaptığı bir röportajda Türkiye'ye transferinde Beşiktaş ile yaşadığı bir olayı anlattı.

İki sezondur Başakşehir'de gösterdiği performansla parmak ısırtan Emmanuel Adebayor, Türkiye'ye geliş sürecinde yaşadığı ilginç bir olayı açıkladı. Başakşehir'den önce Beşiktaş'ın kendisine teklif yaptığını söyleyen golcü oyuncu, İstanbul'a Beşiktaş için geldiğini fakat sonradan Başakşehir ile anlaştığını itiraf etti.

İşte Togolu yıldızın Hürriyet'e verdiği röportajın önemli bölümleri;

BEŞİKTAŞ GERÇEĞİ

  • "Gabon’da Afrika Kupasında oynarken, üç maç sonra elendik. Togo’ya geri döndüm ve menajerim Beşiktaş için beni aradı. Kontratı gönderdi. Teklifi inceledik, biz de kendi şartlarımızı sunduk ve kabul ettiler. Her şey yolundaydı ve Beşiktaş için oynayacaktım."

SON ANDA BAŞAKŞEHİR

  • "Tam uçağa binip gelecektim ki, Beşiktaş son anda teklifini geri çekti. Bu, bir senede ikinci defa oldu. Ekim ayında aynısı Lyon’da olmuş, onlar da son anda tekliflerini geri çekmişlerdi. Uçağa binmişken ‘İstanbul’a gidelim’ dedim. Sonra Başakşehir bana ulaştı. Hangi kulüp acaba diye düşündüm. Sonra asbaşkan Mesut Altan beyle havaalanında buluştuk. Önce hastaneye gidip sağlık kontrolünden geçtim, sonra sözleşmeyi kontrol edip kulübü gezdim. Başkanımız Göksel Gümüşdağ ile harika bir sohbetimiz oldu ve Başakşehir ailesinin bir parçası olmam istendi. Sonrasında da imzayı attım."