Başakşehir darmadağın!

Alanyaspor 4-1 Başakşehir
Alanyaspor 4-1 Başakşehir

Spor Toto Süper Lig 25. hafta mücadelesinde Alanyaspor ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Alanyaspor karşısında 4-1 mağlup olan Başakşehir, şampiyonluk yolunda ağır bir yenilgi aldı.

Spor Toto Süper Lig’de 25. haftanın açılış maçında Aytemiz Alanyaspor ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda oynanan mücadelede sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 4-1’lik skorla Alanyaspor oldu.

Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 32. ile 88. dakikalarda Fernandes, 66. dakikada Efecan ve 81. dakikada Emre Akbaba kaydederken; Başakşehir’in tek sayısı 83. dakikada Bajic’ten geldi.

Öte yandan Başakşehir'de 71. dakikada Epureanu ve Alanyaspor'da 90. dakikada Emre Akbaba, gördükleri ikinci sarı kartlar sebebiyle takımlarını 10 kişi bıraktılar.

Medipol Başakşehir bu sezonki en ağır yenilgisini tattı.
Medipol Başakşehir bu sezonki en ağır yenilgisini tattı.

Alınan bu sonucun ardından 50 puanda kalan Medipol Başakşehir, şampiyonluk yolunda ağır bir kayıp yaşamış oldu. Alanyaspor ise puanını 27’ye yükseltti ve 13. basamağa sıçrayarak düşme hattından kurtuldu.

Ligde önümüzdeki hafta Medipol Başakşehir, sahasında Beşiktaş'ı konuk edecek. Alanyaspor ise Göztepe'yi ağırlayacak.

Emre Belözoğlu, Alanyaspor karşısında gördüğü sarı kart sebebiyle Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.
Emre Belözoğlu, Alanyaspor karşısında gördüğü sarı kart sebebiyle Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

ALANYASPOR 4-1 BAŞAKŞEHİR MAÇININ İLK YARI ÖZETİ

  • 5. dakikada Kerim Frei'ın, korner çizgisine yakın bölgeden ceza sahasına ortasında, arka direkte Caiçara'nın kafa vuruşunda, kaleci Haydar Yılmaz topa sahip oldu.
  • 14. dakikada Medipol Başakşehir savunmasının hatası sonrası topla buluşan Emre Akbaba, ceza sahası çizgisine kadar gelerek şutunu çekti. Kaleci Volkan Babacan, üzerine gelen topu rahatlıkla kontrol etti.
  • 28. dakikada Epureanu'dan kaptığı topla sağdan ceza alanına giren Mbilla'nın vuruşunda, top uzak direğin yanından dışarı çıktı.
  • 32. dakikada Aytemiz Alanyaspor öne geçti. Sol taraftan gelişen atakta Mbilla, Junior Fernandes'e topuk pası çıkardı. Attamah'ı geçen Junior Fernandes'in ceza sahası sol çaprazından vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-0.
  • 39. dakikada kaleci Volkan Babacan'ın hatalı pasında top, Mbilla'nın önüne düştü. Bu futbolcu topu Emre Akbaba'ya çıkardı. Ceza sahasına giren Emre Akbaba'nın şutunda, Volkan Babacan topu kontrol etti.
Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

ALANYASPOR 4-1 BAŞAKŞEHİR MAÇININ İLK YARI ÖZETİ

  • 53. dakikada Visca’nın ceza sahası dışından sert vuruşunda top kaleci Haydar’dan döndü. Dönen topu Bajic karşıladı. Bu futbolcunun vuruşunda top bir kez daha kaleciden döndü.
  • 66. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Taha’nın sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan’dan döndü. Dönen topu kale önünde Efecan ağlara gönderdi. 2-0
  • 81. dakikada Cenk Ahmet’in pasıyla ceza sahasına giren Fernandes topu sol kanattaki Emre’ye aktardı. Emre bekletmeden vuruşunda ağları sarstı. 3-0
  • 84. dakikada sol kanattan Elia rakiplerini geçerek ceza sahasına girdi ve sert vuruşunda kaleciden dönün topu Bajic tamamlayarak, ağları havalandırdı. 3-1
  • 88. dakikada hızlı gelişen atakta topla birlikte ceza sahasına giren Fernandes kaleciyi de geçtikten sonra meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 4-1

❗️Başakşehir darmadağın.

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()