Berlin'de Türkler, Mesut Özil için sokağa döküldü

Berlin'de Mesut Özil protestosu
Berlin'de Mesut Özil protestosu

Almanya’nın başkenti Berlin’de, artan ırkçı söylemler sebebi ile Alman Milli Takımı’ndan ayrılan Mesut Özil’e destek amaçlı protesto gösterisi düzenlendi.

Almanya’nın başkenti Berlin’de maruz kaldığı ırkçı söylemler sebebi ile Alman Milli Takımı’ndan ayrılan Türk kökenli futbolcu Mesut Özil’e destek amaçlı protesto gösterisi düzenlendi.

Protestocuların hedefinde ise yayınladığı ırkçı haberleri ile bilinen Bild gazetesini de içerisinde barındıran Almanya’nın en büyük medya kuruluşlarından biri olan Axel Springer Medya Grubu vardı. Axel Springer Verlag önünde toplanan yaklaşık 300 Türk, yıllardır ırkçılığı körükleyen ve ülkede birlikte yaşama kültürünü zedeleyen yayınlar yapan Alman basınını eleştirdi.

Eylemde başta Bild Gazetesi ve Axel Springer grubu olmak üzere, ülke genelinde artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığında Alman medyasının kışkırtıcı rol üstlenmesine dikkat çekildi.

Bild gazetesinin ve Axel Springer medyasının Almanya’nın en ırkçı, en bölücü medya organı olduğunu savunan bir eylemci, şu açıklamayı yaptı:

  • “Cumhurbaşkanımıza, vatanımıza, dinimize ve en son Mesut Özil’e karşı yaptıkları iğrenç kampanyaya artık dur deme vakti gelmişti. Mesut Özil’e yapılan ırkçı saldırılar bize de yapıldı. Cumhurbaşkanımıza diktatör diyorlar ki, cumhurbaşkanıma hakaret eden aynı zamanda bana da hakaret ediyor. Vatanıma, dinime hakaret eden bana da hakaret ediyor. En son Özil’e yapılanlar püf noktasıydı. Artık dur deme vakti gelmişti ve ‘dur’ dedik.”