Beşiktaş-Antalyaspor maçına damga vuran olay

​Beşiktaş-Antalyaspor maçına damga vuran olay
​Beşiktaş-Antalyaspor maçına damga vuran olay

Beşiktaş’ın Antalyaspor’u 2-0 mağlup ettiği karşılaşmada skordan daha çok bu olaylar konuşuldu.

Beşiktaş, Süper Lig’in ilk haftasında evinde Antalyaspor’u konuk etti. Beşiktaş’ın Süper Kupa maçında aldığı ceza nedeniyle Vodafone Arena’ya siyah-beyazlı taraftarlar alınmadı. Antalyasporlu taraftarlar ise kendilerine ayrılan bölümü doldurdu ve takımlarına destek verdi.

Son şampiyon Beşiktaş, Antalyaspor’u Pepe ve Cenk Tosun’un (p) attığı gollerle 2-0 mağlup etti ve sezon 3 puanla ‘merhaba’ dedi.

Karşılaşma öncesinde ise protokol tribünde gerginlik rüzgarları esti. Beşiktaşlı yöneticiler, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk'ün elini sıkmadı.

Karşılaşmada ilk yarı tamamlandıktan sonra futbolcular soyunma odasına giderken Beşiktaş’ın iki yıldızı kavga etmeye başladı. Quaresma ve Cenk’in hararetli tartışması soyunma odası koridorlarında da sürdü.

Ayrıca karşılaşmayı A Milli Takım Teknik Direktörü Lucescu ve yardımcısı Tayfur Havutçu da tribünden takip etti.

İşte gecenin sonuçları;

Evkur Yeni Malatyaspor-Osmanlıspor: 3-1

Trabzonspor-Atiker Konyaspor: 2-1

Bugünün programı:

21.45 Galatasaray-Kayserispor

“Başkasının ağzından konuşmasın”

Karşılaşmanın ardından Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk’ün elini sıkmamaları hakkında konuştu. Çebi, “Antalyaspor çok büyük bir camia. Antalyaspor’u bu tarzda idare edeceklerse işleri çok zor. Henüz bu tür konularda konuşacak tecrübeye, bilgiye sahip değil. Başkasının aklı ve ağzıyla konuşmayı bıraksın. Kendine çeki düzen versin. Başkasının aklı ve ağzıyla konuşanlara tetikçi derler, bu etiket de onun üzerinde kalır. Tetikçi başkan olarak yaşamak zorunda kalır. Antalya’ya yazık etmesin, işine gücüne baksın. Beşiktaş Başkanı’na cevap vermek onun haddi değil. Başkalarının aklı ve fikriyle konuştuğunu düşünüyorum, onun tecrübesi çok az. Popüler olmaya çalışıyor. Bu tür konuşmalarla popüler olamazsınız. Hemen sizi aşağı alırlar” dedi.

Antalya cephesinden yanıt gecikmedi

Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk, “Bugün artık husumet bitsin. Bugün maçı da kazandılar bitsin artık. Lütfen açıklama yapmasınlar. Geçen seferki maçta hocası, ikinci başkanı, başkanı açıklama yapıyor. Bir de kişisel açıklama yapıyor. Biz kulüp hakkında açıklama yapıyoruz. Benim hakkımda ‘Üst akıl, gibi saçma sapan açıklamalar yapılıyor. 10 yaşında çocuk değiliz. Eğitim seviyesi yüksek olan insanlara, bu seviyedeki insanlara yakışmıyor” ifadelerini kullandı.