Beşiktaş için 12 bin km giden çılgın Adanalı

​Beşiktaş için 12 bin km giden çılgın adanalı
​Beşiktaş için 12 bin km giden çılgın adanalı

Şampiyonlar Ligi son 16 turunda siyah beyazlı kulüp, Bayern Münih maçına taraftar götürmeyeceğini açıklamasına rağmen dün Allianz Arena'da büyük bir taraftar desteği vardı. Takımın deplasmanda desteklemek için Almanya'ya giden taraftarların arasında tam 12 bin kilometre yol yapmış Beşiktaş tutkunu bir isim vardı.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Bayern Münih'e konuk oldu. Allianz Arena'da oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf 5-0'lık skorla Bayern Münih oldu. Alınan bu farklı mağlubiyetin yanında dikkat çeken başka bir olay daha vardı. O da Almanya'daki Türk taraftarların Beşiktaş'a olan desteğiydi. Siyah beyazlı taraftarlar, Avrupa'daki tek temsilcimiz Beşiktaş'ı zorlu Almanya deplasmanında yalnız bırakmadı.

UEFA'dan gelen uzatmalı ceza nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanlara taraftar götürmeyeceğini açıklayan Beşiktaş yönetiminin bu kararına rağmen, dün Türk taraftarlar Allianz Arena'daki yerlerini aldı. Farklı tribünlerde bulunan taraftarlar, buna rağmen karşılaşmanın belli anlarında Bayern Münih taraftarını bastırarak sesini duyurmayı başardı.

Allianz Arena'da takımına desteğini esirgemeyen siyah beyazlı taraftarların arasında bir isim vardı ki, Beşiktaş'a olan tutkusu sosyal medyada olay oldu. Adana'da yaşayan bir Beşiktaş taraftarı olan Cenk Yakın, takımını deplasmanda yalnız bırakmamak için tam 12 bin kilometre yol yaptı.

Adana ile Münih arasındaki 3 bin kilometrelik yolu, karşılaşmadan 2 hafta önce bilet almak için giden Yakın, karşılaşmayı izlemek için tekrar bu istikamette gidiş-dönüş yaptı. Böylece Beşiktaş tutkunu Cenk Yakın, takımını zorlu Almanya deplasmanında yalnız bırakmamak adına tam 12 bin kilometre yol yapmış oldu.

  • Bu ilginç olay TVnet spor yorumcusu Ergin Aslan'ın da gündemindeydi. Arlan, dün Twitter'dan yaptığı paylaşımla Beşiktaş tutkunu Cenk Yakın'ı herkese tanıtırken, Cenk Yakın ise Aslan'a verdiği cevapla bu hadiseyi gururla doğruladı.