Beşiktaş kazanırsa 35 milyon TL'yi kasasına koyacak

​Beşiktaş kazanırsa 35 milyon TL'yi kasasına koyacak
​Beşiktaş kazanırsa 35 milyon TL'yi kasasına koyacak

Beşiktaş'ın bu akşam Monaco karşısında alacağı galibiyet 35 milyon TL demek.

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu 4.hafta maçında bu akşam Monaco'yu Vodafone Park Stadı'nda ağırlayacak. Kara Kartal bu maçı kazanması halinde Şampiyonlar Ligi'nden 35 milyon TL gelir elde edecek.

Beşiktaş, bu akşam Monaco'yu yenmesi halinde kasasını doldurmaya devam edecek. Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalan tek Türk takımı olduğu için ilk olarak 12.7 milyon Euro (55 milyon TL) kazanan Beşiktaş, havuz gelirlerinden de şu ana kadar 22 milyon Euro (95 milyon TL) kazandı. Ayrıca Kara Kartal, 3 galibiyet aldığı için 4.5 milyon Euro (20 milyon TL) da galibiyet primi elde etmişti.

Beşiktaş, bu akşam Monaco'yu devirmesi halinde öncelikle galibiyet primi 1.5 milyon Euro'nun sahibi olacak. Kara Kartal aynı zamanda gruptan çıkmayı garantileyeceği için 6 milyon Euro da son 16 primini almaya hak kazanacak. Buna göre, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nden elde ettiği toplam gelir 46.7 milyon Euro'yu (206 milyon TL) bulacak.

5O MİLYON EURO'YU BULABİLİR

Beşiktaş'ın Monaco maçından sonra Şampiyonlar Ligi'nde 2 maçı daha bulunuyor. Bu iki maçı da kazanması halinde galibiyet primi olarak 3 milyon Euro daha kazanacak olan Beşiktaş'ın toplam geliri yaklaşık 50 milyon Euro (221 milyon TL) olacak.