Beşiktaş maçında VAR skandalı

Maçın hakemi Arda Kardeşler, Caner Erkin'e sarı kart gösteriyor.
Maçın hakemi Arda Kardeşler, Caner Erkin'e sarı kart gösteriyor.

Çaykur Rizespor - Beşiktaş maçında bir süreliğine VAR'da arıza yaşandığı ve yazılım şirketinden kaynaklanan hata sebebiyle ofsayt çizgilerinin çizilemediği belirtildi.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Beşiktaş’ın Çaykur Rizespor’u 7-2 mağlup ettiği maçta VAR sistemin bozulduğu ve Burak Yılmaz ile Güven Yalçın attığı ‘tartışmalı’ gollerin kontrol edilemediği ortaya çıktı.

Burak Yılmaz’ın 64. dakikada, Güven Yalçın’ın ise 71. dakikada attığı goller öncesinde ev sahibi ekibin ofsayt itirazları olsa da mücadelenin hakemi Arda Kardeşler, her iki pozisyonun da nizami olduğunu belirterek orta noktayı gösterdi.

Karşılaşmanın sona ermesinin ardından NTV’de değerlendirmelerde bulunan Rıdvan Dilmen, bu iki golün atıldığı dakika aralığında VAR sisteminin bozuk olduğunu ve bu sebepten ilgili pozisyonların kontrol edilemediğini söyledi.

  • “Mustafa Çulcu'yu aradım. 3. gol ve 4. golde neden VAR'a gidilmemesinin sebebini sordum. VAR bozulmuş, bakılamamış. Ofsayt ya da değil diye yorum yapmayalım. Yardımcının kararına güvenmek zorundayız.”

Konuyla ilgili olarak yayıncı kuruluş beIN SPORTS adına konuşan Şansal Büyüka da Rıdvan Dilmen’i doğrular nitelikte ifadeler kullandı. Büyüka, “ofsayt çizgileri bize Riva'daki VAR merkezinden geliyor. Onlardan gelmediği için maç sırasında bu görüntüleri gösteremedik. VAR sistemini destekleyen yazılım şirketinden kaynaklanan bir hata sebebiyle ofsayt çizgileri çizilemedi” dedi.

  • Her iki golün hem VAR’da incelenmemesi hem de yayıncı kuruluş tarafından ofsayt çizgisinin çekilmemesi sosyal medyada büyük tepki çekmişti.