Beşiktaş tarihi farkla kazandı: 9-0

​Beşiktaş tarihi farkla kazandı: 9-0
​Beşiktaş tarihi farkla kazandı: 9-0

Türkiye Kupası 5. Tur maçında Beşiktaş sahasında Manisaspor'u 9-0 gibi tarihi bir skorla devirdi.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında Beşiktaş ile Manisaspor karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan mücadelede sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 9-0 gibi tarihi bir skorla Beşiktaş oldu.

Siyah beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 15., 65., 79. ve 84. dakikalarda Negredo, 24., 43. ve 72. dakikalarda Lens, 33. dakikada Orkan Çınar ile 86. dakikada Mustafa Pektemek kaydetti. Konuk takım ise varlık gösteremediği müsabakada gol sevinci yaşayamadı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Alınan bu sonucun ardından Beşiktaş, 12 Aralık tarihinde Manisa’da oynanacak olan rövanş öncesinde tur kapısını araladı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BEŞİKTAŞ 9-0 MANİSASPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA İLK YARI ÖZETİ

  • 15. dakikada Beşiktaş, Negredo'nun golüyle öne geçti. Lens'in sağdan yaptığı ortada ön direğe hareketlenen İspanyol oyuncu, tek vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
  • 24. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Orkan Çınar'ın ara pasında savunmanın arkasına sarkan Lens, ceza alanı sol çaprazından düzgün bir vuruşla topu filelere yolladı: 2-0
  • 33. dakikada Beşiktaş'ın üçüncü golü geldi. Medel'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Orkan Çınar, ceza alanına girmek üzereyken şık bir vuruşla meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden aşırtarak filelerle buluşturdu: 3-0
  • 42. dakikada Beşiktaş'ta Lens kendisinin ikinci, takımının dördüncü golünü kaydetti. Negredo'nun pasıyla ceza alanına giren Oğuzhan Özyakup, topu arka direkteki Lens ile buluşturdu. Hollandalı oyuncu, boş pozisyonda topu filelere gönderdi: 4-0

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BEŞİKTAŞ 9-0 MANİSASPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA İKİNCİ YARI ÖZETİ

  • 68. dakikada Beşikaş farkı 5'e çıkardı. Ceza alanının solunda topla buluşan Orkan Çınar'ın içeri çevirdiği meşin yuvarlağa Negredo gelişine vurdu ve skor 5-0 oldu.
  • 71. dakikada Beşiktaş'ın 6. golü geldi. Sağdan ceza alanına giren Tolgay Arslan, meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden aşırttı. Kaleye yönelen topa Grandmedical Manisaspor savunmasında Dimov müdahale etti. Arka direğe seken meşin yuvarlakla buluşan Lens, kafayla topu ağlara gönderdi: 6-0
  • 80. dakikada Beşiktaş'ta Negredo bir gol daha kaydetti. Soldan hızla ceza alanına giren Lens'in içeri çevirdiği topa Negredo vurdu. Kaleci Emrullah Şalk'ın müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelerle buluştu: 7-0
  • 85. dakikada Beşiktaş'ta Negredo, skoru 8-0 yaptı. Lens'in soldan ortaladığı topla ceza alanında buluşan Negredo, düzgün bir vuruşla farkı 8'e çıkardı.
  • 86. dakikada Beşiktaş skoru 9-0'a taşıdı. Orkan Çınar'ın pasıyla ceza alanında topla buluşan Negredo, meşin yuvarlağı Mustafa Pektemek'e aktardı. Bu oyuncu da topu filelere gönderdi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

NEGREDO VE LENS PATLAMA YAPTI

Beşiktaş’ın iki yıldızı Negredo ve Lens, G. Manisaspor karşısında oynadıkları istekli futbol ve attıkları gollerle alkış aldı. İki isim takımın kaydettiği 9 golün 7’sine imza attı.

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında G. Manisaspor karşısında tarihi bir galibiyete imza atarken, siyah-beyazlılarda Negredo ve Lens kaydettikleri gollerle tarihi farkın baş rolünü oynadı. Beşiktaş, rakibi karşısında 9-0’lık skora ulaşırken, Negredo 4, Lens de 3 gol kaydederek toplamda 7 gole imza attı. Siyah-beyazlıların diğer sayıları ise Orkan Çınar ve Mustafa Pektemek’ten geldi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BEŞİKTAŞ’IN YILDIZLARI TRİBÜNDE

Beşiktaş’ın Manisaspor’la oynadığı karşılaşmada kadroda yer almayan Fabri, Pepe, Quaresma ve Tosic mücadeleyi tribünden izledi.

Beşiktaş’ın Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur ilk maçında karşılaştığı Manisaspor maçında forma giymeyen yıldız isimler mücadeleyi tribünden takip etti. Fabri, Pepe, Quaresma ve Tosic, takımlarını tribünden desteklerken, Negredo’nun attığı 5. golde ilginç bir an yaşandı. Negredo’nun ikinci yarıda kaydettiği golün ardından stat hoparlöründe İspanyol matador müziği çalarken, stadyumda bulunan ekranda ise Negredo’nun yerine Quaresma’nın ismi yazdı. Tribünde bulunan Quaresma da yanlışlığı fark etti ve durumu tebessümle karşıladı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında Grandmedical Manisaspor'u konuk eden Beşiktaş'ta, bu sezon Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde fazla süre alamayan oyuncular forma şansı yakaladı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, resmi karşılaşmalarda fazla görev vermediği Tolga Zengin, Mustafa Pektemek, Orkan Çınar ve Fatih Aksoy'u, bu sezon ilk kez başlangıç kadrosunda sahaya sürdü.

Yedek ağırlıklı bir kadroyla Grandmedical Manisaspor karşısına çıkan siyah-beyazlı ekipte, teknik direktör Güneş, ayrıca daha çok kenarda tuttuğu Matej Mitrovic, Alvaro Negredo, Gary Medel ve Jeremain Lens'i de görevlendirdi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

OĞUZHAN VE ORKAN İLK 11’DE

Süper Lig ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son maçlarda ilk 11'deki yerini Tolgay Arslan'a kaptıran Oğuzhan Özyakup da Grandmedical Manisaspor karşılaşmasında şans buldu.

Teknik direktör Şenol Güneş, Oğuzhan Özyakup'a hücuma dönük orta saha görevini verdi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

KARTAL SEYİRCİSİNDEN YOKSUN

Süper Lig'in ilk haftasında Vodafone Park'taki Antalyaspor maçını seyircisiz oynayan Beşiktaş, cezasından dolayı Ziraat Türkiye Kupası'ndaki mücadelede de taraftarından yoksun kaldı.

Kupada geçen sezon Fenerbahçe ile evinde oynadığı 2. tur karşılaşmasında yaşanan olaylar nedeniyle seyircisiz oynama cezası alan siyah-beyazlı ekip, bu cezasını Grandmedical Manisaspor karşısında çekti.

Beşiktaş taraftarının olmadığı karşılaşmayı 50 kadar Grandmedical Manisaspor taraftarı takip etti. Manisalı taraftarlar maçın öncesinde "Yönetim istifa" şeklinde tezahürat yaptı.