Beşiktaş UEFA'yla orta yolu buldu

Beşiktaş UEFA Anlaşma
Beşiktaş UEFA Anlaşma

Beşiktaş, geçen sene Avrupa Ligi'nde Lyon'da yaşanan taraftar olayları sebebiyle aldığı 1 yıllık tedbirli men cezasından kurtulmak için elinden geleni yapıyor. Başkan Fikret Orman konuyla alakalı UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Geçen sezon Avrupa Ligi'nde Lyon ile karşılaşan Beşiktaş, maç öncesinde yaşanan taraftar olayları neticesinde UEFA'dan 1 yıllık tedbirli men cezası almıştı.

Bu sene tekrar Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan siyah beyazlı ekip, herhangi bir olay yaşanmaması için taraftarı üzecek bir karar almıştı.

Geçen hafta divan kurulunda bu konuyla ilgili konuşan Fikret Orman, yurt dışındaki taraftara seslenerek "Maçlara gelmeyin efendim" demişti. Bu açıklamanın hemen ardından Beşiktaş'tan resmi bir açıklama gelmiş ve Şampiyonlar Ligi'nde yapılacak 3 deplasman maçına da Türkiye'den taraftar götürülmeyeceği bildirilmişti.

Tüm bunların ardından men cezasının yürürlüğe konmaması için yoğun çaba sarf eden yönetim, Servet yardımcının aracılığıyla UEFA Başkanı ile özel bir görüşme ayarlamak istedi. Görüşme isteğine sıcak bakan Aleksander Ceferin isteği kabul etti.

Görüşmenin konusu, çifte vatandaş olan Türk vatandaşlarının maçları girip herhangi bir sorun çıkarması halinde Beşiktaş'ın bundan sorumlu olmamasıydı. Avrupa'daki taraftarları kontrol edemeyeceklerini ileten Orman, Ceferin'den bu konuda Beşiktaş'ın sorumlu tutulmasını istedi. Yapılan bu görüşmenin UEFA'da sıcak karşılandığı belirtilirken, Başkan Ceferin'in herhangi bir olay olması durumunda ev sahibi takımın bundan sorumlu tutulacağını belirttiği ileri sürüldü.

Kaynak: Fanatik