Beşiktaş'tan Cenk Tosun açıklaması

Cenk Tosun
Cenk Tosun

Beşiktaş'ın Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Osmanlıspor'u 4-1 mağlup ettiği mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Yöneticisi Metin Albayrak, Cenk Tosun'un transferiyle ilgili de konuştu.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Beşiktaş ile Osmanlıspor Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Beşiktaş, karşılaşmayı Vrsajevic (k.k), Negredo, Cenk Tosun ve Ricardo Quaresma'nın attığı gollerle 4-1 kazandı ve turu geçme konusunda büyük avantaj yakaladı.

Mücadelede Everton'a transfer olacağı konuşulan Cenk Tosun'un maç öncesi ve sonrası yaptığı hareketler geceye damgasını vurdu. Maç öncesi ısınma hareketlerinde taraftarları veda eder gibi selamlayan Cenk Tosun, 58. dakikada yerini Orkan Çınar'a bırakırken de yine benzer şekilde taraftarları selamladı. Beşiktaş taraftarları da Milli forvete sevgi gösterilerinde bulundu. Beşiktaş taraftarları oyundan çıkarken de Cenk Tosun'u ayakta alkışladı.

Maçın sonunda ise takım arkadaşlarından ayrı bir şekilde sahanın ortasına gelen Cenk Tosun, taraftarlara üçlü çektirdi. Bu sırada teknik direktör Şenol Güneş'in Cenk Tosun'a bakışı ise geceye damga vuran fotoğraf oldu ve sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Maçın ardından Cenk Tosun'un transferiyle ilgili konuşan Beşiktaş Yöneticisi Metin Albayrak şu açıklamaları yaptı:

  • "Cenk Tosun için herhangi bir teklif yok. Biz de basından öğreniyoruz. Bize eğer bir teklif gelirse yönetim kurulunda görüşülüp karar verilir. Arda Turan Türkiye’ye mal olmuş önemli bir futbolcu. Bizimle anılması normal. Çünkü Beşiktaş Türkiye’yi ve camiamızı Avrupa’da çok önemli işler yaptı. Ancak Arda şu an gündemimizde yok. Transfer dönemi başlayınca neler olacak bekleyip göreceğiz"

Şenol Güneş'in Cenk Tosun'a bakışı.
Şenol Güneş'in Cenk Tosun'a bakışı.

Şenol Güneş ise Cenk Tosun'un transferi ve geceye damga vuran bakışlarla ilgili konuştu:

  • "Cenk ile ilgili bana gelen resmi bir şey yok. Şunu söyleyebilirim, henüz gelmeyen oyuncularla ilgili yorum yapamam. Kimsenin bir yere gitmesini de istemiyorum. Benim bakışlarımdan hiçbir şey anlayamazsınız. Bakışlara değil, kalplere bakın."