"Beşiktaş'tan Galatasaray'a gitmek hayatımdaki en büyük hataydı"

Serdar Özkan'dan itiraf
Serdar Özkan'dan itiraf

Altyapısında futbola başladığı Beşiktaş'tan Galatasaray'a transfer olan, 14 yıllık Süper Lig yolculuğunu bu sezonun başından itibaren başkent ekibi Gençlerbirliği'nde sürdüren Serdar Özkan, önemli açıklamalarda bulundu.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun siyah-beyazlı ekipte görev yaptığı dönemde 2003 yılında kendisini Beşiktaş A takımı kadrosuna aldığını belirten Serdar, Futbola başladığı Beşiktaş'tan Galatasaray'a transfer olduğunda çok eleştirildiğini itiraf etti.

Sarı-kırmızılı ekibe gidişinde dönemin siyah-beyazlı yöneticilerin tavrının da etkili olduğunu ifade eden Serdar Özkan, Beşiktaş'taki geldiği seviyeye ulaşmak için büyük emek verdiğini, bu nedenle de siyah-beyazlı ekipten gittiği için üzgün olduğunu dile getirdi.

İşte Beşiktaş'ın eski futbolcusu Serdar Özkan'ın açıklamalarından önemli kısımlar;

"LUCESCU'NUN BEN DE YERİ ÇOK FARKLI"

  • "Lucescu'nun yeri bende çok farklı. O zamanlara bakıyorum da Lucescu'da hiçbir fiziksel değişim yok. Herhalde kendisine çok iyi bakıyor. 2003 yılından bu yana 14 sene geçmiş, fiziksel açıdan ben hiçbir değişiklik göremedim. Bende yeri çok ayrıdır, çok sevdiğim saygı duyduğum bir hocadır. Futbol hayatımda çok önemli bir yeri vardır. Çeşitli spekülasyonlar var ama ben Lucescu'nun bilgi birikimi ve tecrübesiyle bunu kaldırabileceğini düşünüyorum. Çok kritik bir dönemde geldi ama bundan sonra milli takım için Lucescu'nun iyi olacağını düşünüyorum."

GALATASARAY PİŞMANLIĞI

  • "Artık 30 yaşındayım bazı şeyleri rahatlıkla konuşabileceğimi düşünüyorum. Daha önce hiçbir yerde bunları konuşmadım. O zaman çok eleştirildim ama giderken yönetici ağabeylerimizin, büyüklerimizin de bana karşı tavırları çok doğru değildi. Bana ‘Futbol hayatında yanlışın neydi?’ diye soruyorlar, benim için Beşiktaş'tan Galatasaray'a gitmekti, çünkü taş yerinde ağırdır. Bu açıklamamın Galatasaraylıları üzmesini, yanlış anlaşılmayı istemem. O dönemde Galatasaray'a gittim, süreç öyle gelişti. Benim söylemek istediğim başka. Mustafa Denizli hocam kalmam için çok uğraşmıştı ama bazı şeyler beni Beşiktaş'tan ayrılmaya itti. Yöneticilerin tavrı nedeniyle Beşiktaş'tan Galatasaray'a gittim."

BEŞİKTAŞ SEVDASI

  • "Düşünsenize, Küçükçekmece'de oturuyordum. Galatasaray tesisleri evime yürüyerek 5 dakika mesafedeydi ama ben her gün Beşiktaş'a gidiyordum. Beşiktaşlı olduğum için. Sonra çıkıyorsunuz, oynuyorsunuz, bazı şeyleri görüyorsunuz. Haklısınız, haksızsınız ama karar vermeniz gerekiyor. Böyle bir karar verdim sonrasında bazı şeyler ters gitmeye başladı"