Bir zamanlar 'çilek' bekleyen taraftar şimdi 'sürpriz' yolu gözlüyor

Galatasaray'ın yıldız transferleri.
Galatasaray'ın yıldız transferleri.

Galatasaraylılar Cenk Ergün’ün sürprizini sabırsızlıkla bekliyor.

Büyük kulüplerde genellikle transfer dönemleri son derece hareketli geçer… Transfer edilen futbolcu sayısı az dahi olsa gündeme gelen isimler bir hayli fazladır.

Hedefler büyük tutulur

Özellikle büyük takımlar geride bıraktıkları sezon zirvenin uzağında kaldıysa o zaman transfer dedikodularının da ardı arkası kesilmez. Hedefler büyük tutulur.

“Çilek transferi”

Yıllar önce o dönemin Galatasaray Başkanı Ünal Aysal “Transfer döneminde bir dünya yıldızı pastanın üzerinde çilek olacak” sözleriyle hayatımıza “çilek transferi” kavramını soktu.

Başkan sözünü tuttu

Galatasaray 2013’ün ocak ayında Wesley Sneijder ve Didier Drogba transferini gerçekleştirdi. Aysal söz verdiği gibi “çilek” transferini gerçekleştirmiş oldu. Bu söylem yıllarca hem yöneticilerin hem de taraftarların diline yerleşti. Yıldız bir ismin transfer edileceği yönünde çıkan haberlere hemen “çilek” yakıştırması yapılıyordu ta ki Cenk Ergün’ün açıklamalarına kadar…

“Sürpriz” bekleniyor

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün geçtiğimiz günlerde “Güzel bir sürpriz” yapacaklarını açıkladı. Bu söylemin ardından sarı-kırmızılı taraftarlar “çilek” değil “sürpriz” beklemeye başladı.

İddialar birden fazla

Kulislerde “sürpriz” için birçok isim geçiyor. Kimi bu dev transferin Ribery kimi ise Arda Turan olduğunu ifade ediyor. Hal böyle olunca sarı-kırmızılı taraftarlar sürpriz için transfer sezonunun bitimine kadar bekleyecek.

Aslan’ın ‘çilek’ transferinin İstanbul’a gelişi