Burak Yılmaz'ın etkisiz görüntüsünün ardındaki gerçek ortaya çıktı

​Burak Yılmaz'ın etkisiz görüntüsünün ardındaki gerçek ortaya çıktı
​Burak Yılmaz'ın etkisiz görüntüsünün ardındaki gerçek ortaya çıktı

Dün akşam oynanan haftanın maçında Beşiktaş ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı. Burak Yılmaz'ın etkisiz görüntüsü maçın ardından konuşulan en önemli olaylardan biriydi. Peki bu etkisiz görüntünün altında yatan neden neydi?

Beşiktaş ile Trabzonspor dün akşam Beşiktaş'ın evi Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Mücadele 2-2 sonuçlanırken Trabzonspor'un golcü yıldızı Burak Yılmaz'ın sahadaki silik görüntüsü dikkatlerden kaçmadı.

Milli yıldızın dün akşamki vasat oyunu Ersun Yanal'ın da hoşuna gitmedi. Defans oyuncuların pres yapmayan ve uzun koşulardan kaçınan Burak Yılmaz'ın bu durumunun altındaki gerçek ortaya çıktı.

Trabzonspor'a yakın çevrelerden alınan bilgiye göre Burak Yılmaz'ın pubis(kasık) sakatlığı olduğu öğrenildi. Bu sezon Çin Ligi ekiplerinden Bejing Guoan takımından transfer edilen ve attığı kritik gollerle takımına hayat veren Burak Yılmaz'ın durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

Trabzonspor'un ise golcü oyuncuyla ilgili önemli bir karar aşamasında olduğu, Burak Yılmaz'ın ameliyat edilip edilmemesiyle ilgili kritik bir ikilemde olduğu ifade edildi.

PUBİS(KASIK) SAKATLIĞI NEDİR?

Özellikle futbolcular olmak üzere sporcularda kasık bölgesinde görülen aşırı kullanım sakatlıklarından biridir. Uyluk iç yan kaslarının kasığa yapıştığı bölgede ağrı ile karakterizedir. Bu bölgede hem karın kasları hemde uyluk içyan kasları kasık ta pubis isimli kemiğe yapışırlar. Tendon hasarı yanında asıl olarak pubis kemiği içinde ödem gözlenir. Tanı için MR oldukça yararlıdır. Bölgedeki diğer olası hastalıkları ekarte etmek oldukça önem taşır.

Tedavisinde öncelikle fizik tedavi ve rehabilitasyon önerilir. Germe ve bölgesel tedavi içeren bu süreç uzun ve sabır gerektiren bir süreçtir. İnatçı ve kronikleşmiş durumlarda bölgeye enjeksiyon uygulanarak tedavi yoluna gidilir. Kimi zaman da çok çok ilerlemiş vakalarda cerrahi yolla tedavi de yapılmaktadır.