Derbide Beşiktaş rahat kazandı!

Beşiktaş 3-0 Galatasaray
Beşiktaş 3-0 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Beşiktaş sahasında ağırladığı Galatasaray'ı 3-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig 14. hafta mücadelesinde Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Vodafone Park’ta oynanan maçta sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 3-0’lık skorla Beşiktaş oldu.

Siyah beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 46. dakikada Cenk Tosun, 70. dakikada Dusko Tosic ve 90+1. dakikada Negredo kaydetti. Sarı kırmızılı takım ise 90 dakika boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Alınan bu sonucun ardından puanını 26’ya yükselten Beşiktaş, lider Galatasaray ile arasındaki farkı 3’e indirerek 3. sıraya yükseldi. Galatasaray ise 29 puanda kaldı ve zirvede yara aldı.

Ligde önümüzdeki hafta Beşiktaş, Kayserispor deplasmanına konuk olacak. Galatasaray ise sahasında Akhisarspor’u ağırlayacak.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

ŞENOL GÜNEŞ’TEN 3 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş'ın Süper Lig'in 14. haftasında Galatasaray ile yaptığı derbi maçta siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Şenol Güneş, son lig mücadelesine göre ilk 11'de 3 değişiklik yaptı.

Şenol Güneş, son haftalarda performansıyla eleştirilen Anderson Talisca'yı derbide yedek soyundurdu. Beşiktaş'ta bu oyuncunun yerine hücuma dönük orta saha görevini Oğuzhan Özyakup yerine getirmeye çalıştı. Süper Lig'de son olarak 10. haftadaki Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Oğuzhan, 3 hafta sonra bu fırsatı bir kez daha yakaladı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Siyah-beyazlı futbolcu, Ziraat Türkiye Kupası'nda Grandmedical Manisaspor maçının ardından Galatasaray karşısında da ilk 11'de şans buldu.

Süper Lig'de bu sezon geride kalan 13 maçta da ilk 11'de sahaya çıkan Anderson Talisca ise ilk kez bir karşılaşmaya yedek başladı.

SAVUNMA İDEAL ŞEKLİNDE ÇIKTI

Cezalı ve sakat oyunculardan dolayı Evkur Yeni Malatyaspor maçında savunmanın göbeğinde sıkıntı yaşayan Beşiktaş, Galatasaray derbisine ideal savunma kurgusuyla çıktı.

Evkur Yeni Malatyaspor maçında ilk 11'de yer alan ancak ısınma çalışmaları sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle kadrodan çıkarılan Pepe, derbide ilk 11'de oynama fırsatı yakaladı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Cezası nedeniyle son lig maçında takımını yalnız bırakan Dusko Tosic de Pepe ile savunmanın göbeğinde görev aldı. Gökhan Gönül ile Adriano Correia da sağ ve sol bekte oynadı.

Pepe'nin yaşadığı sakatlık nedeniyle Evkur Yeni Malatyaspor maçında son anda ilk 11'e dahil edilen Necip Uysal'ın yanı sıra Tosic'in yokluğunda oynayan Matej Mitrovic, derbi maçta yedekler arasında bulundu.

KUPA MAÇININ GOLCÜLERİ YEDEK KULÜBESİNDE

Beşiktaş'ın hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Grandmedical Manisaspor'u 9-0 yendiği maçta 4 gol atan Alvaro Negredo ile 3 gol kaydeden Jeremain Lens de yedek kulübesinde yer aldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Siyah-beyazlı ekipte cezası nedeniyle Evkur Yeni Malatyaspor mücadelesinde kadroda yer alamayan Gary Medel, Galatasaray karşısında yedek soyundu. Beşiktaş'ta ayrıca Tolga Zengin, Mustafa Pektemek, Orkan Çınar ve Utku Yuvakuran da yedek olarak maça başladı.

TUDOR’DAN 3 DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 14. haftasındaki derbide Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray'da teknik direktör Igor Tudor, geçen haftaya göre kadroda 3 değişiklik yaptı.

Hırvat teknik adam, ligde bundan önce oynadıkları Aytemiz Alanyaspor maçında ilk 11'de görev verdiği Selçuk İnan ve Yasin Öztekin'i yedeğe çekerken, sakatlığı nedeniyle ameliyat edilen Iasmin Latovlevici de kadroda bulunmadı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Bu oyuncuların yerine kart cezaları biten Sofiane Feghouli ve Fernando Reges ile sakatlığı geçen Jason Denayer, Beşiktaş karşısında ilk 11'de sahaya çıktı.

Derbide kaleyi Fernando Muslera'ya emanet eden Igor Tudor, savunmayı Mariano Filho, Maicon Roque, Serdar Aziz ve Jason Denayer'den oluşturdu. Galatasaray'da ön liberoda Fernando Reges ve Badou Ndiaye, kanatlarda da Sofiane Feghouli ve Garry Rodrigues görev yaptı. Sarı-kırmızılı takımda forvet arkasında Younes Belhanda sahaya çıkarken, ileri uçta ise Bafetimbi Gomis forma giydi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

FEGHOULİ LİGDE FORMASINA KAVUŞTU

Galatasaray'da cezası biten Sofiane Feghouli, ligde 3 maçlık aranın ardından formasına kavuştu.

Süper Lig'in 10. haftasında Trabzonspor ile oynanan müsabakada gördüğü kırmızı kart sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 3 maçla cezalandırılan Cezayirli futbolcu, Gençlerbirliği, Medipol Başakşehir ve Aytemiz Alanyaspor karşılaşmalarında takımından ayrı kalmıştı.

Feghouli, hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivas Belediyespor ile oynanan maçın ilk yarısında forma giymişti.

Sarı-kırmızılı takımda sarı kart cezası nedeniyle Aytemiz Alanyaspor maçını kaçıran Fernando da Beşiktaş derbisinde ilk 11'deki yerine döndü.

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

SOL BEKTE DENAYER FORMA GİYDİ

Teknik direktör Igor Tudor, Beşiktaş derbisinde savunmanın solunda Jason Denayer'i görevlendirdi.

Bu pozisyonda Latovlevici ile dönüşümlü olarak görevlendirdiği Martin Linnes'i yedek bırakan Tudor, formayı önceki maçlara stoper olarak çıkan Denayer'e verdi.

Belçikalı futbolcu, sakatlığı nedeniyle geçen haftaki Aytemiz Alanyaspor maçının kadrosunda yer almamıştı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

SELÇUK İNAN, BEŞİKTAŞ KARŞISINDA İLK KEZ YEDEK

Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, 7 sezonluk sarı-kırmızılı takım kariyerinde ilk kez bir Beşiktaş derbisinde ilk 11'de görev yapamadı.

Karşılaşmada yedek kalan tecrübeli futbolcu, daha önce ligde 14, TFF Süper Kupa'da da 1 olmak üzere Beşiktaş ile oynanan 15 maça ilk 11'de başlamıştı.

Sarı-kırmızılı takım, Selçuk İnan'ın ilk 11'de başladığı 15 Beşiktaş maçından 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ayrılmıştı.

Öte yandan Igor Tudor'un anne ve babası da maçı tribünden takip etti.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BEŞİKTAŞ 3-0 GALATASARAY MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 1. dakikada Babel'in ara pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Cenk Tosun'un şutunda, meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.
  • 17. dakikada Quaresma sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı doğrudan kaleye gönderdi. Muslera son anda müdahale ederek topa sahip oldu.
  • 22. dakikada Gomis'in kafayla verdiği pasın ardından Feghouli topla hızla ceza sahasına girdi. Feghouli'nin sağ çaprazdan şutunda savunmada kayarak topa müdahale eden Gökhan Gönül, kritik bir anda gol tehlikesini önledi.
  • 31. dakikada Galatasaray gole yaklaştı. Feghouli ile paslaşarak ceza sahasına giren Rodrigues'in şutunda meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.
  • 39. dakikada Cenk Tosun kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak açısını kaybedince topu Oğuzhan Özyakup'a verdi. Oğuzhan Özyakup'un yerde kalmasının ardından topu önünde bulan Babel'in şutunda, meşin yuvarlak savunmada Ndiaye'den döndü. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı.
  • 45. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Quaresma'nın şutunda, Muslera topu tuttu.
  • 46. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Gökhan Gönül'ün sağdan yaptığı ortaya uzanan Muslera topu elinden kaçırdı. Cenk Tosun penaltı noktası civarında önünde bulduğu meşin yuvarlağı filelere gönderdi.
  • 49. dakikada Quaresma soldan kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı ceza sahası dışında bekleyen Babel'e verdi. Hollandalı oyuncunun şutunda top Muslera'da kaldı.
  • 61. dakikada Beşiktaş bir kez daha gole yaklaştı. Cenk Tosun'un pası sonrasında sağdan ceza sahasına giren Oğuzhan Özyakup'un kaleciyle karşı karşıya yaptığı vuruşta, Muslera meşin yuvarlağın filelere gitmesine izin vermedi.
  • 63. dakikada Oğuzhan Özyakup'un pasında ceza sahası önünde topla buluşan Cenk Tosun, meşin yuvarlağı sağdan gelen Gökhan Gönül'ün önüne bıraktı. Gökhan'ın sağ çaprazdan şutunda top yandan auta gitti.
  • 67. dakikada Oğuzhan Özyakup'un ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Quaresma'nın şutunda, top yandan dışarı çıktı.
  • 70. dakikada Beşiktaş skoru 2-0 yaptı. Babel'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta savunmaya çarpan top, ceza sahası içinde Tosic'in önünde kaldı. Tosic, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.
  • 75. dakikada Gomis'in ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak kaleci Fabricio'da kaldı.
  • 78. dakikada Cenk Tosun'un soldan yaptığı ortada Quaresma topa kafayla vurdu, meşin yuvarlak üstten dışarı çıktı.
  • 87. dakikada Beşiktaş net bir fırsattan yararlanamadı. Cenk Tosun'un pasıyla ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Medel'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
  • 90+1. dakikada Beşiktaş'ın üçüncü golü geldi. Fernando'nun kaptırdığı topu alan Medel hızlı çıkarak meşin yuvarlağı Negredo'ya aktardı. Savunmada iki rakibinden sıyrılarak kaleciyle karşı karşıya kalan Negredo, Muslera'yı da geçerek topu filelere gönderdi: 3-0