Cenk Tosun'dan Beşiktaş'a büyük fedakârlık

​Cenk Tosun'dan Beşiktaş'a büyük fedakârlık
​Cenk Tosun'dan Beşiktaş'a büyük fedakârlık

Everton'a transfer olan Beşiktaş, Ada yolculuğunda da siyah-beyazlı taraftarların gönlünde taht kurdu. Cenk, talep ettiği yıllık ücreti Beşiktaş için indirdi.

Premier Lig ekibi Everton ile 4,5 yıllık sözleşme imzalayan Cenk Tosun, Beşiktaşlı taraftarların birkez daha takdirini kazandı.

Habertürk'te yer alan haberde; Cenk Tosun'un büyük bir fedekarlığa imza attığı belirtildi.

Cenk Tosun, Beşiktaş için fedakarlıkta bulundu.
Cenk Tosun, Beşiktaş için fedakarlıkta bulundu.

Siyah-Beyazlılar’a 27 milyon gibi bir rakam kazandıran Cenk, kendi aldığı paradan kesintiye gidilse de buna razı oldu... Önceki gün Fikret Orman’ın Everton yetkililer ile el sıkışmasının ardından sıra Cenk ve İngiliz kulübün anlaşmasına geldi. Daha önce milli oyuncu ile 4 milyon Euro’ya prensip anlaşmasına varan Everton yetkilileri, Beşiktaş’a fazla ödediklerini bahane edip Cenk’in parasından kesmek istediler.

Cenk’ten büyük özveri

Bu nedenle görüşmeler uzun sürdü. Gelinen son noktada Cenk ve Everton dün anlaştı ve ardından 4,5 yıllık imza geldi. Ancak bu imza sürecinin perde arkasından yine bir Cenk özverisi çıktı. 2013-14 sezonu sonunda Gaziantep ile sözleşmesi bitecek olan milli golcü, ligin son ermesine 4 ay kala Kartal’a imza atmıştı. Siyah-Beyazlı takıma gelmek için 500 bin Euro’sunu Gaziantep’te bırakan Cenk, üstelik Beşiktaş’tan aldığı 900 bin Euro’luk çeki Kırmızı-Siyahlılar’a vermişti. Everton ile yapılan görüşmelerde de karşı tarafın indirime gitmesine ses çıkarmayan başarılı oyuncu, ilk başta vergiler çıkınca 4 milyon Euro alacakken 3 milyon 600 bin Euro’ya ‘evet’ dedi.

“Yaşadığımız unutulmaz”

Cenk transferini açıklayan Everton bunu sosyal medya hesaplarından yayımladığı bir kliple duyurdu. Beşiktaş ise yine sosyal medyadan bir veda klibi paylaşıp “Yaşadığımız unutulmaz” ifadesini kullandı.

🇹🇷 Sam Allardyce, Cenk Tosun'u yere göğe sığdıramadı.

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()