Cenk Tosun’un golünün gizli kahramanı

Çağlar Söyüncü Hırvatistan
Çağlar Söyüncü Hırvatistan

Golün hemen öncesinde herkes o detayı gözden kaçırdı! Milli takımın geleceği onlara emanet...

A Milli Futbol Takımımız, 2018 Dünya Kupası Elemeleri kapsamında konuk ettiği Hırvatistan’ı 1-0 mağlup etti ve Rusya hayallerini taze tuttu.

Geceye damga vuran isimlerin başında tek golümüzü atan Cenk Tosun, orta alanda fark yaratan Oğuzhan Özyakup ve Nuri Şahin gelirken, gecenin gizli kahramanı ise Çağlar Söyüncü oldu. 21 yaşındaki genç futbolcu, müsabaka boyunca sergilediği futbolla otoritelerden tam not aldı.

Genç bir oyuncudan beklenen postürün aksine deneyimli bir stoper edasıyla başarılı ve kritik hamlelerde bulunan Çağlar Söyüncü, Cenk Tosun’un 75. dakikada attığı golün de ‘gizli hazırlayıcısı’ oldu.

Kendisinden 10 yaş büyük, dünyaca ünlü golcü Mandzukic ile ikili mücadeleye giren Çağlar Söyüncü, ilk etapta oyundan düşmesine rağmen mücadeleden vazgeçmedi ve zor pozisyonda rakibine faul yapmadan topu çaldı.

75. dakikadır sahada olan Çağlar Söyüncü’nün, 62. dakikada oyuna giren ve sadece 13 dakikadır sahada olan dinç, tecrübeli ve fiziken üsten Mandzukic’ten kaptığı bu top, 21 saniye sonra golle sonuçlanacak atağı başlatmış oldu.

Çağlar Söyüncü ayrıca girdiği 14 ikili mücadelenin 11’ini kazanarak bu alanda milli takımda en fazla ikili mücadele kazanan isim oldu.

Öte yandan Arda Turan, maçın ardından yaptığı açıklamada Çağlar Söyüncü için "40 yıldır milli takımda oynuyormuş gibi, helal olsun" ifadelerini kullandı.

Geceye damga vuran ve milli takımın geleceğine ümitle bakmamızı sağlayan bir diğer genç oyuncu ise Kaan Ayhan oldu.

Sağ bekte şans bulan Kaan, özellikle maçın ilk bölümlerinde yaptığı bindirmelerle göz doldurdu.

Çağlar Söyüncü kimdir?

                                    Altınordu altyapısından yetişen Çağlar Söyüncü, 1 Temmuz 2016 tarihinde Alman ekibi Freiburg’a transfer oldu. Freiburg forması altında geçtiğimiz sezon 27 resmi maça çıkan genç stoper, takımına 2 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Alman temsilcisine 2.5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Çağlar Söyüncü’nün hem Avrupa futbolunda adından söz ettirmesi hem de milli takımın geleceğine damga vuracak yıldızlardan biri olması bekleniyor.
Çağlar Söyüncü kimdir? Altınordu altyapısından yetişen Çağlar Söyüncü, 1 Temmuz 2016 tarihinde Alman ekibi Freiburg’a transfer oldu. Freiburg forması altında geçtiğimiz sezon 27 resmi maça çıkan genç stoper, takımına 2 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Alman temsilcisine 2.5 milyon avro bonservis bedeli karşılığında transfer olan Çağlar Söyüncü’nün hem Avrupa futbolunda adından söz ettirmesi hem de milli takımın geleceğine damga vuracak yıldızlardan biri olması bekleniyor.