Çin futbolunda devrim gibi karar

Futbollarını tanıtmak adına astronomik rakamlarla dünya yıldızlarını kadrolarına katan Çinliler radikal bir karar aldı. Bu karara göre takımlar yıldız transferi yapmak da zorlanacak.

Chelseali Oscar ve Boca Juniorslı Carlos Tevez'in astronomik rakamlarla Çin'e transfer olmasının ardından Avrupa'daki dev kulüpler büyük bir endişe yaşamaya başlamıştı. Çin Futbol Federasyonu, bu endişeyi az da olsa ortadan kaldıracak bir karar aldı.

4+1 yabancı kuralının uygulandığı Çin Ligi'nde, Federasyon büyük bir değişime imza atıyor. Yaptıkları yıldız transferleriyle önemli bir sükse yapan ligde gelecek sezon yabancı kuralı 3+1 olacak. Herhangi bir Çin ekibi, kadrosunda en fazla 4 yabancı uyruklu oyuncuya yer verebilecek. Bu kontenjanlardan birisi, Çin dışından gelecek olan farklı bir Asya ülkesi vatandaşı futbolcuya ayrılmış durumda olacak.

Çin Futbol Federasyonu'nun bu kararı almasındaki en büyük etken maçlarda daha çok Çinli futbolcunun oynamasının teşvik edilmesi... Çin Ligi'nin tanıtılmasını yaptıkları yıldız transferleriyle yapan Çin hükümeti bu aşamadan sonra dünya futboluna futbolcu sunmayı amaçlıyor.

Çin Ligi'nde bir çok takım yabancı kontenjanını doldurmuş durumda olduğundan yapılan yabancı kuralı değişikliği sebebiyle Avrupa'dan yapılması düşünülen transferlerin de iptali söz konusu...