Cocu resmen Fenerbahçe'de!

Phillip Cocu
Phillip Cocu

Fenerbahçe, Phillip Cocu ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı. 23 Haziran tarihinde İstanbul'a gelecek olan Hollandalı teknik adam, 28 Haziran'da ise topbaşı yapacak.

Aykut Kocaman ile yolları ayıran Fenerbahçe, Phillip Cocu ile anlaşmaya vardı. Sarı lacivertli ekip, Hollandalı teknik adam ile 3 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Sarı lacivertli ekip tarafından yapılan açıklamada, “Kulübümüz, geçtiğimiz yıllarda Hollanda’nın köklü ekiplerinden PSV Eindhoven’ın teknik direktörlük görevini yürüten Hollandalı teknik adam Phillip Cocu ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır. Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu, 2018-19 futbol sezonundan itibaren 3 yıl boyunca takımımızın teknik direktörlük görevini yürütecektir.” denildi.

Fotoğraf: fenerbahçe.org
Fotoğraf: fenerbahçe.org

Cocu’nun takımın başına geçmesiyle alakalı açıklamalarda bulunan Başkan Ali Koç, “1 yılı aşkın bir süredir, Sportif Direktörümüz Damien Comolli kendisine verilen vizyon ve hedefler çerçevesinde araştırmalarını sürdürüyordu. Yapılan araştırma kapsamında Phillip Cocu öne çıkan adayların başında geliyordu. Teknik Direktör kriterlerimiz arasında, Phillip Cocu’da öne çıkan özellikler heyecan verici atağa dayalı bir futbol stili, birlikte çalıştığı oyuncuların performansını geliştirme özelliği, münferit oyuncuların performansından ziyade takım performansına verdiği öncelik, bugüne kadar yaptığı çalışmalar içerisinde altyapılara verdiği önem, saha içi ve saha dışındaki güçlü liderlik yapısı ve bütün bunlarla birlikte, PSV’de çalıştığı süre içerisinde 4 yılda 3 şampiyonluk elde etmesiydi. Phillip Cocu’nun hem Fenerbahçe camiasına, hem de Türk Futbolu’na hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

28 Haziran Perşembe günü topbaşı yapacak olan Phillip Cocu, yarın İstanbul'a gelecek.

İLK OLARAK PSV AÇIKLADI!

PSV Eindhoven ise resmi sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla Hollandalı teknik adamın sarı lacivertli ekibin başına geçtiğini duyurdu.

Başarılı çalıştırıcıya teşekkür eden ve Fenerbahçe'de başarılar dileyen PSV, "Beş sezon ve altı kupa... Phillip; öncelikle bize yaşattığın başarılarla dolu yıllar için sana teşekkür eder, Fenerbahçe'de başarılar dileriz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan PSV'nin Phillip Cocu'dan boşalan teknik adamlık koltuğuna şu anda Avustralya Milli Takımı'nda kayınpederi Bert van Marwijk'in yardımcılığını yapan Mark van Bommel'i getireceği konuşuluyor.

FENERBAHÇE NE ZAMAN TOP BAŞI YAPACAK?

Teknik direktör konusunun Phillip Cocu ile çözümlenmesinin ardından Fenerbahçe’nin de yeni sezon hazırlık kampı yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Comolli ve Hollandalı çalıştırıcı, yaptıkları görüşmeler sonunda hazırlık kampının 28 Haziran’da başlamasına karar verdi. Samandıra’da başlayacak olan idmanların ardından Topuk Yaylası’na gidilerek kamp sürdürülecek. Yurt dışı kampı için karar ise daha sonra verilecek.

❗Fenerbahçe'nin yeni hocası resmen Cocu oldu!

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()