Dünya, Cristiano Ronaldo'nun sihirli penaltısını konuşuyor!

Dünya, Cristiano Ronaldo'nun sihirli penaltısını konuşuyor​!
Dünya, Cristiano Ronaldo'nun sihirli penaltısını konuşuyor​!

Şampiyonlar Ligi son 16 Turu'nda Real Madrid'in Paris Saint Germain'i 3-1 mağlup ettiği karşılaşmada Cristiano Ronaldo'nun kullandığı penaltı, tartışma konusu oldu. Penaltının tartışmalara neden olmasının sebebi ise, penaltı vuruşu öncesinde topun yerden havalanmasıydı.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında İspanyol devi Real Madrid, evinde Fransız ekibi Paris Saint Germain’i 3-1 mağlup etti.

Devler Ligi’nde Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadı’nda Fransa ekibi PSG’yi ağırladı. Fransız ekibi, 33. dakikada Rabiot ile 1-0 öne geçerken, 44. dakikada Kroos ceza sahası içinde yerde kalınca ev sahibi ekip penaltı kazandı. 45. dakikada penaltıyı kullanan Ronaldo, skoru 1-1’e getirdi. İkinci yarıda da tempo düşmezken, 83. dakikada Ronaldo ev sahibi ekibi öne geçiren golü kaydetti. (2-1). Bu golün 3 dakika sonrası sahneye çıkan Marcelo, maçın skorunu belirledi ve Real Madrid, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Cristiano Ronaldo'nun 45. dakikada kullandığı ve Real Madrid'in PSG ile beraberliği yakaladığı penaltı golü, maç sonrası tartışmalara neden oldu.

Real Madrid'in 1-0 geride olduğu ilk yarının son dakikalarında kazanılan penaltıda topun başına geçen Ronaldo, topu ağlarla buluşturmayı başardı.

Topa gelmeden önce gözlerini kapatan yıldız futbolcunun vuruşundaki gariplik maç sonrasında sosyal medyada ortaya çıktı. Penaltının diğerlerinden farkı ise, vuruş öncesinde topun yerden çok hafif havalanmasıydı.

Sadece çok dikkatli bir şekilde izleyenlerin fark edebileceği bir yüksekliğe ulaşan topa vole gibi vuran Ronaldo'nun bunu geçmişte antrenmanlarda sık sık denediği de öğrenildi.

Ronaldo’nun penaltısı sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, Portekizli yıldızın doğa üstü güçleri olduğuna inananlar olduğu gibi bunun bir yöntem olduğu konusunda birleşenler de oldu. Bazı sosyal medya kullanıcıları Ronaldo’nun sol ayağının rüzgarı ile topu kaldırdığını, bazı kullanıcılar ise çime baskı yaparak bunu başardığı gibi farklı nedenlerle bu penaltıyı açıklamaya çalıştılar.