Dursun Özbek'in başkanlık için rakibi belli oldu

Dursun Özbek'in başkanlık için rakibi belli oldu
Dursun Özbek'in başkanlık için rakibi belli oldu

Yönetim Kurulu toplantısının ardından 20 Ocak'ta erken seçime gidileceğini açıklayan Başkan Dursun Özbek'in ilk rakibi belli oldu. Eski Galatasaray yöneticisi Turgay Kıran başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Galatasaray'da dün yaşanan hareketli saatler Tudor'un gönderilmesine ve erken seçim kararı alınmasına neden oldu. Yönetim Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başkan Dursun Özbek, yeterli çoğunluğun sağlanması durumunda 13 Ocak 2018'de, çoğunluğun sağlanamaması durumunda ise 20 Ocak 2018'de erken seçime gidileceğini açıkladı.

Yönetim Kurulu'nun aldığı seçim kararının ardından Dursun Özbek'in karşısına kimin rakip olarak çıkacağı merak edilmeye başlandı. Galatasaray eski yöneticisi Turgay Kıran Galatasaray Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Ulusal Kanal'da Umut Tezerer, eski milli futbolcu Cenap Yener ve stüdyo konuklarının haftanın önemli spor olaylarını değerlendirdiği Futbol Tutkusu programında, Galatasaray'ın eski 2. Başkanı Turgay Kıran ile telefon bağlantısı gerçekleştirildi. Başkanlığı aday olduğunu açıklayan Turgay Kıran, şu değerlendirmelerde bulundu:

  • "Çok geç bir karar verdi ve Galatasaray'a tam zarar verecek bir dönemde de böyle bir kararı almak zorunda kaldı. Ben her zaman -geçen dönemde de söylemiştim- Galatasaray'ın en sıkıntılı dönemlerinde dahi benim mücadelem Galatasaray'da demokrasinin işleyiş olması ve bu başkanlık adaylığında her zaman var olmamdır. Bunları Galatasaraylılar çok iyi biliyor. Biz Galatasaray'ı hiçbir zaman yarı yolda bırakmadık. Söz verip de yarı yolda kaçmadık.