Dursun Özbek'in Fenerbahçe laneti!

Dursun Özbek Fenerbahçe
Dursun Özbek Fenerbahçe

Galatasaray, Dursun Özbek döneminde çıktığı 11 derbide 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşarken, Fenerbahçe ise Aziz Yıldırım başkanlığında oynadığı 101 derbinin 47'sini kazandı, 23'ünde berabere kaldı ve 31'inde mağlup oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe'yi ağırlayacak Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek'in yüzü derbilerde gülmüyor.

Galatasaray, 23 Mayıs 2015'te yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Dursun Özbek yönetiminde bugüne kadar Fenerbahçe ve Beşiktaş ile olmak üzere 11 derbiye çıktı.

Sarı-kırmızılı ekip, 9'u Süper Lig, biri Ziraat Türkiye Kupası, biri de TFF Süper Kupa'da oynanan bu maçlardan 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle ayrıldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Söz konusu karşılaşmalarda rakip fileleri 8 kez havalandıran Galatasaray, kalesinde ise 11 gole engel olamadı.

DURSUN ÖZBEK SADECE 1 DERBİ GALİBİYETİ GÖRDÜ

Galatasaray, Dursun Özbek döneminde Fenerbahçe ile oynadığı derbi maçlarının sadece birini kazandı.

Sarı-kırmızılı ekip, Özbek'in başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana sarı-lacivertli takımla 5 karşılaşma yaptı. Bu müsabakaların birini kazanan Galatasaray, 2'sinde berabere kaldı, 2'sinde ise yenildi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Sarı-kırmızılı takım, bu dönemde Fenerbahçe ile yapılan müsabakalarda 2 gol atarken, kalesinde ise 4 gole engel olamadı.

AZİZ YILDIRIM'IN 102. DERBİSİ

Fenerbahçe, Aziz Yıldırım başkanlığında 102. derbisini Galatasaray ile yapacak.

Sarı-lacivertli takım, kulüp başkanlığına 15 Şubat 1998'de seçilen ve 19 yıldır bu görevde bulunan Aziz Yıldırım dönemindeki derbilerde Galatasaray ve Beşiktaş'a karşı üstün durumda bulunuyor.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Fenerbahçe, bu dönemde iki rakibiyle Süper Lig, TFF Süper Kupa, Ziraat Türkiye Kupası ve Atatürk Kupası'nda 101 maç oynadı. Bu maçların 47'sini kazanan sarı-lacivertli ekip, 23'ünde berabere kaldı, 31'inde ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

AZİZ YILDIRIM 22 GALATASARAY GALİBİYETİ GÖRDÜ

Fenerbahçe, Aziz Yıldırım döneminde Galatasaray ile 51 derbi oynadı. Bu karşılaşmaların 22'sini kazanan sarı-lacivertli ekip, 13 müsabakada berabere kaldı, 16 kez de sahadan yenik ayrıldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA