Fatih Terim'den Ozan Kabak sürprizi

Ozan Kabak
Ozan Kabak

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Kasımpaşa karşısında radikal değişikliklere imza attı. Deneyimli teknik adam, Trabzonspor maçının ilk 11'inde bulunan 5 ismi keserken; 2000 doğumlu Ozan Kabak'ı ise ilk 11'e dahil etti. 18 yaşındaki genç oyuncu böylece Galatasaray formasıyla ilk kez bir resmi maça ilk 11'de başladı.

Spor Toto Süper Lig 5. Hafta mücadelesinde Galatasaray ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Türk Telekom Stadı’nda oynanan karşılaşmaya damga vuran detay Fatih Terim’in ilk 11 tercihi oldu.

Deneyimli teknik adam, 4. haftada deplasmanda 4-0 mağlup oldukları Trabzonspor karşılaşmasının 11'inde yer alan 5 isme ilk 11’de şans vermedi.Mariano, Ahmet Çalık, Fernando ve Henry Onyekuru'yu kenara çeken Fatih Terim, Trabzonspor karşısında saç baş yolduran Maicon’u ise 21 kişilik maç kadrosuna dahil etmedi.

Fatih Terim, Oğuzhan Kabak'ın üzerine titriyor.
Fatih Terim, Oğuzhan Kabak'ın üzerine titriyor.

Öte yandan Fatih Terim, sürpriz bir şekilde 2000 doğumlu Ozan Kabak'ı Kasımpaşa maçında ilk 11’e aldı. 18 yaşındaki genç oyuncu böylece sarı kırmızılı formayı ilk kez bir resmi maçta ilk 11’de giyme şansı yakaladı.

Galatasaray'daki ilk maçına geçen sene yine Fatih Terim yönetiminde çıkan Ozan Kabak, bu sezon da Alanyaspor karşısında 5 dakika süre bulmuştu.

OĞUZHAN KABAK KİMDİR?

  • 23 Mart 2000 doğumlu Ozan Kabak, henüz 18 yaşında ve savunmanın ortasında ve ön liberoda görev alabiliyor. Bu sezon Galatasaray'ın Alanyaspor'u 6-0 yendiği maçta da 6 dakika süre alan Ozan Kabak ile geçen sezonun öncesinde profesyonel sözleşme imzalanmıştı. Galatasaray'la 30 Haziran 2020'ye kadar kontratı bulunan Ozan Kabak, 2015 yılından bu yana Galatasaray altyapısında yer alıyor. Sırasıyla U16 U17 U19 yaş altı ve U21 yaşaltı takımlarında forma giydi. Milli takımın alt yaş gruplarında toplam 39 kez resmi maça çıkan Ozan Kabak, skorer kimliğiyle de ortaya çıktı ve 6 gol kaydetti.