Fenerbahçe deplasmanda kızardı!

Akhisarspor 1-0 Fenerbahçe
Akhisarspor 1-0 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig 7. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda 9 kişi kaldığı maçta Akhisarspor'a 1-0 mağlup oldu.

Alınan bu sonucun ardından Fenerbahçe, 11 puanda kalarak 5. sıraya gerilerken; Akhisarspor ise puanını 13’e yükseltti ve 4. basamağa çıktı. Ligde önümüzdeki hafta Fenerbahçe sahasında Yeni Malatya’yı ağırlayacak. Akhisarspor ise Trabzonspor deplasmanına konuk olacak.

Öte yandan Fenerbahçe’de Alper Potuk ve Martin Skrtel, sırasıyla 82. ve 87. dakikalarda kırmızı kart görerek oyun dışına kaldılar.

DEPLASMANDA 11 MAÇ SONRA GELEN MAĞLUBİYET

Deplasmanda son mağlubiyetini 29 Ocak 2017'de Kayserispor karşısında 4-1'lik skorla alan Fenerbahçe, Teleset Mobilya Akhisarspor maçına kadar dış sahada oynadığı 11 karşılaşmada yenilmemişti.

Geçen sezon Kayserispor maçından sonra oynadığı 8 müsabakada 5 galibiyet ve 3 beraberlik alan sarı-lacivertli ekip, bu sezon deplasmanda Göztepe ile 2-2 berabere kaldıktan sonra Gençlerbirliği'ni 2-1, Aytemiz Alanyaspor'u 4-1 mağlup etmişti.

Fenerbahçe'nin dış sahada yenilmezlik serisi 11 müsabaka sonra sona erdi.

AKHİSARSPOR EVİNDE KAYBETMİYOR

Beşiktaş ve Galatasaray'la iç sahada yoluna kayıpsız giden 3 takımdan biri olan Teleset Mobilya Akhisarspor, Fenerbahçe'yi de 1-0 yenmeyi başardı.

Bu sezon iç sahada 4'te 4 yapan yeşil-siyahlı takım, daha önce Manisa'da konuk ettiği Demir Grup Sivasspor (1-0), Kasımpaşa (2-1) ve Kardemir Karabükspor'u (2-1) mağlup etmişti.

3 MAÇLIK KÖTÜ SERİ SONA ERDİ

Fenerbahçe ile Süper Lig'de 11. karşılaşmasına çıkan Teleset Mobilya Akhisarspor, rakibine karşı 4. galibiyetini aldı. Diğer maçlarda Fenerbahçe'nin 6 galibiyeti bulunurken, 1 müsabaka da berabere bitti.

Teleset Mobilya Akhisarspor, rakibiyle oynadığı son 3 maçta mağlup olmuştu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada Janssen’in pasıyla topla buluşan Giuliano’nun ceza sahası içi sol çaprazdan sert şutunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarıya çıktı.

32. dakikada Mehmet Ekici’nin rakip ceza sahası yayının yaklaşık 3 metre gerisinden vuruşunda top sağ kale direğinin yanından auta gitti.

44. dakikada Lopes’in sağ kanattan ceza sahası içerisine ortaladığı topu Fenerbahçe savunması kafayla arkaya aşırttı. Ceza sahası içi sol çaprazda topu önünde bulan Larsson’un gelişine vuruşunda top farklı şekilde kale direğinin yanından dışarıya gitti.

56. dakikada Mehmet Ekici’nin ceza alanından attığı sert şutta, kaleci Lukac topu uzaklaştırdı.

60. dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Soner Aydoğdu’nun pasıyla ceza alanında topla buluşan Onur Ayık, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

67. dakikada orta sahadan aldığı topla ceza alanına kadar giren Serginho’nun vuruşunda, kaleci Kameni ayaklarıyla topu uzaklaştırdı.

81. dakikada orta alanda Miguel Lopes ile girdiği mücadelenin ardından Alper Potuk, direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

86. dakikada Fenerbahçe 9 kişi kaldı. 55’inci dakikada ilk sarı kartını gören Skrtel, 86. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla cezalandırıldı.

90 + 2. dakikada Chahechouhe#39;nun ceza alanı dışından attığı sert şutta, top üstten auta çıktı.

90 + 6. dakikada Olcan’ın pasıyla sağ çapraz poziyonda topla buluşan Miguel Lopes’in sert şutunda, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.