Fenerbahçe Doğuş uzatmalarda galip

​Fenerbahçe Doğuş uzatmalarda galip
​Fenerbahçe Doğuş uzatmalarda galip

Turkish Airlines Euroleague ikinci haftasında İtalya'da Olimpia Milan'la karşılaşan Fenerbahçe, uzatmalara giden maçı 86-92 kazanarak ilk galibiyetini aldı.

Fenerbahçe Doğuş Euroleague 2.haftasında İtalya'da AX Armani Exchange Olimpia Milan takımına konuk oldu. Temsilcimiz, normal süresi 80-80 eşitlikle biten mücadeleyi uzatma periyodunda 86-92 kazanarak Euroleague'deki ilk galibiyetini aldı.

MaçaKostas Sloukas, Marko Guduric, Nicolo Melli, Jan Vesely, Luigi Datome beşiyle başlayan Fenerbahçe, hem savunmada hem de hücumda Melli ve Wanamaker’ın etkili performanslarıyla ilk periyodu 23-21 önde bitirdi.

İkinci periyotta savunmada istediği sertliği yakalayamayan ve rakip takımda Goudelock-Bertans ikilisini durduramayan Fenerbahçe, Thompson ve Wanamaker'ın çabalarına rağmen ilk yarıyı 38-37 geride kapattı.

Son periyotta rakibin basketlerine Melli ve Wanamaker ile cevap veren Fenerbahçe, televizyon molasına 64-72 önde girdi. Moladan sonra büyük bir çekişmeye sahne olan maçta Olimpia Milan skoru 75-77'ye getirdi. Bitime 6 saniye kala Micov'la 3 sayılık basket bulan Olimpia Milan, skoru 80-80'e getirdi ve maç uzatmalara gitti.

Uzatma periyodunun ilk dakikalarında karşılıklı basketler sonucu eşitlik sürdü. Sonrasında Nunnaly'nin üçlüğüyle 84-87 öne geçen Fenerbahçe, Wanamaker'ın basket faulüyle farkı 6 sayıya çıkardı. Kalan sürede 6 sayılık avantajını koruyan temsilcimiz maçı 86-92 kazandı.

//www.izlesene.com/embedplayer/10060269/?showrel=1&loop=0&autoplay=0&autohide=1&showinfo=1&socialbuttons=1