Fenerbahçe tribünleri Ruslara ders verdi

Zenit tribünleri (Arşiv)
Zenit tribünleri (Arşiv)

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe deplasmanına konuk olan Zenit'te taraftarlar, Kadıköy'de akılalmaz bir skandala imza attı. Rus taraftarlar, Sala için yapılan saygı duruşunu fırsat bilerek Fenerbahçe aleyhine tezahüratlarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe ile Rus ekibi Zenit karşı karşıya geldi. Kadıköy’de oynanan maçın başlamasına saniyeler kala Rus taraftarlar bir skandala imza attı.

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği uçak kazasında hayatını kaybeden Emiliano Sala için saygı duruşuna geçilmesinin ardından stadyumda oluşan sessizliği fırsat bilen Ruslar, sarı lacivertli takım aleyhine tezahürata başladı. Durumu erken fark eden Fenerbahçe tribünleri ise ıslıkla karşılık vererek Rusları susturdu.

  • Fenerbahçe tribünler, Rus taraftarları ıslıkla susturduktan sonra hem Emiliano Sala hem de helikopter kazasında hayatını kaybeden 4 kahraman şehitlerimiz için ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ şeklinde tezahürat etti.

Fenerbahçe taraftarının ıslıklı cevabı yayına yansıyınca sosyal medyada kısa süreli bir yanlış anlaşılma yaşandı ve sarı lacivertli tribünlerin, saygı duruşunu ıslıkladığı düşünüldü. Ancak gerçek kısa süre sonra ortaya çıktı.