Fernando Muslera tarihe geçti

Fernando Muslera taraftarların sevgi gösterisini karşılıksız bırakmıyor.
Fernando Muslera taraftarların sevgi gösterisini karşılıksız bırakmıyor.

Fernando Muslera, Galatasaray formasıyla 300. maçına çıktı ve sarı kırmızılı kulübün tarihinde en fazla forma giyen yabancı futbolcu oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Atiker Konyaspor'u konuk eden Galatasaray, son maçına göre ilk 11'de 2 değişiklikle sahaya çıktı.

Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda Kayserispor ile oynanan maçın ilk 11'inde görev yapan, ancak lige verilen arada ülkesinin milli takımında sakatlık geçiren Faslı Younes Belhanda ile antrenmanda sakatlanan Sinan Gümüş, Atiker Konyaspor müsabakasının kadrosunda yer almadı.

Karşılaşmada bu futbolcuların yerine sakatlıkları geçen Fernando Reges ve Eren Derdiyok görev yaptı.

Galatasaray'da Ozan Kabak hava topuna çıkıyor.
Galatasaray'da Ozan Kabak hava topuna çıkıyor.

Milli takımlarda sakatlık yaşayan Serdar Aziz ve Ozan Kabak da yapılan tedavilerle maça yetiştirildi. Bu iki futbolcu da Atiker Konyaspor karşısında ilk 11'de yer buldu.

Galatasaray, müsabakaya Fernando Muslera, Mariano Filho, Ozan Kabak, Serdar Aziz, Ömer Bayram, Maicon Roque, Fernando Reges, Selçuk İnan, Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru ve Eren Derdiyok ile başladı.

Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde ise İsmail Çipe, Ahmet Çalık, Martin Linnes, Yunus Akgün, Celil Yüksel, Yuto Nagatomo ve Muğdat Çelik yer aldı.

Kullanılan köşe vuruşunda Feghouli ve rakibi topa hamle yapıyor.
Kullanılan köşe vuruşunda Feghouli ve rakibi topa hamle yapıyor.

Galatasaray'da cezalı olan Garry Rodrigues, Badou Ndiaye ve Ryan Donk ile ameliyat edilen Emre Akbaba, maçta forma giyemedi.

Fernando 5 maç sonra kadroda

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Fernando Reges, sakatlığı nedeniyle son 5 resmi maçta giyemediği formasına kavuştu.

Süper Lig'in 9. haftasında Bursaspor ile oynanan müsabakada sakatlık geçiren Fernando, daha sonra bu kulvardaki Evkur Yeni Malatyaspor, Fenerbahçe ve Kayserispor karşılaşmalarıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Schalke 04 ile yapılan 2 maçta görev alamadı.

Fernando takım arkadaşlarıyla birlikte maç öncesinde ısınıyor.
Fernando takım arkadaşlarıyla birlikte maç öncesinde ısınıyor.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı geçen Eren Derdiyok ise 4 resmi maçtan sonra forma giydi.

Nagatomo yedek

Galatasaray'da tedavisi tamamlanan Japon futbolcu Yuto Nagatomo, maçın kadrosuna alındı.

Schalke 04 ile İstanbul'da oynanan ilk maçta aldığı darbe sonrası akciğer sönmesi teşhisiyle ameliyat edilen Nagatomo, sarı-kırmızılı takımın son 4 resmi maçında görev yapamadı. Rahatsızlığı geçen Japon futbolcu, Atiker Konyaspor müsabakasında yedekler arasında oturdu.

Terim locadan takip etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun, Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe ile oynanan derbinin ardından 10 maç men cezası verdiği Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, müsabakayı locadan izledi.

Fatih Terim locadan taraftarları selamlıyor.
Fatih Terim locadan taraftarları selamlıyor.

Geçen haftaki Kayserispor karşılaşmasında cezasının bir maçını çeken Terim, Atiker Konyaspor mücadelesinde de takımının başında yer alamadı. Müsabakada sarı-kırmızılı takımın başında yardımcı antrenörler Ümit Davala ve Levent Şahin bulundu.

Muslera'nın 300. maçı

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Atiker Konyaspor karşılaşmasıyla sarı-kırmızılı takımdaki 300. resmi maçına çıktı.

Uruguaylı kaleci, 8. sezonunu geçirdiği sarı-kırmızılı takımda daha önce 245 Süper Lig, 31 UEFA Şampiyonlar Ligi, 13 Ziraat Türkiye Kupası, 6 TFF Süper Kupa ve 4 UEFA Avrupa Ligi maçında görev aldı.

Fernando Muslera başında bandajla maça çıkıyor.
Fernando Muslera başında bandajla maça çıkıyor.

Fernando Muslera, Galatasaray'da en fazla resmi maça çıkan ve 11 kupayla en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu rekorlarına sahip.

Aykut Kocaman kaldığı yerden başlıyor

Atiker Konyaspor'da ikinci dönemini 2016-2017 sezonun son haftasındaki Galatasaray maçıyla kapatan Aykut Kocaman, yeşil-beyazlı takım ile üçüncü dönemine yine sarı-kırmızılı ekiple yapılan maçla başladı.

Aykut Kocaman, Türk Telekom Stadı'nda İstiklal Marşı'nı bekliyor.
Aykut Kocaman, Türk Telekom Stadı'nda İstiklal Marşı'nı bekliyor.

Hafta içinde resmi sözleşme imzalayarak Atiker Konyaspor'da üçüncü kez teknik direktörlük koltuğuna oturan Kocaman, 538 gün sonra yeşil-beyazlı takımın başında maça çıktı.

Taraftarlardan Demirören'e tepki

Galatasaraylı taraftarlar karşılaşma öncesinde TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e tepki gösterdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, "Yeter Yıldırım Demirören" şeklinde tezahürat yaptı. Taraftarlar, teknik direktör Fatih Terim'e de sevgi gösterisinde bulundu.

Atlı polisler Türk Telekom'da devriye geziyor.
Atlı polisler Türk Telekom'da devriye geziyor.

Atlı polisler görev yaptı

Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşma için geniş güvenlik önlemleri alındı. Stat çevresinde görev alan güvenlik görevlilerinin arasında atlı polislerin de olması dikkati çekti.