Fırat Aydınus’a derbiden sonra ilk görev

Fırat Aydınus olaylı derbide her iki takımın futbolcularıyla tartışıyor.
Fırat Aydınus olaylı derbide her iki takımın futbolcularıyla tartışıyor.

Spor Toto Süper Lig’de 11. haftadaki Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonraki hafta orta hakem olarak görev alamayan Fırat Aydınus, 13. haftada Kasımpaşa-Yeni Maltayspor maçında düdük çalacak.

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında oynanacak karşılaşmaların hakemleri belli oldu. Merkez Hakem Kurulu, 11. haftada oynanan olaylı Galatasaray - Fenerbahçe derbisinden sonra hakem Fırat Aydınus’a ilk kez görev verdi.

Fırat Aydınus, bu hafta Kasımpaşa ile Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasında düdük çalacak. 12. haftada BB Erzurumspor - Göztepe müsabakasında Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak görev yapan 45 yaşındaki hakem, 1 haftalık aranın ardından sahaya dönmüş oldu.

Fırat Aydınus olaylı derbide korner kararı verdiğini işaret ediyor.
Fırat Aydınus olaylı derbide korner kararı verdiğini işaret ediyor.

NE OLMUŞTU?

Spor Toto Süper Lig’in 11. Haftasında oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin bitiş düdüğünde saha içi karışmıştı. Maç içerisinde Soldado ile Belhanda bir tartışma yaşamış, son düğün ardından da ikili arasındaki gerginlik büyümüştü.

İki takım futbolcularının dahil olduğu kavga Belhanda’ya tokat atanJailson tansiyonu yükseltmiş, Galatasaraylı futbolcular ve teknik heyet, Brezilyalı futbolcuyu kovalamıştı.

Belhanda ve Soldado'nun itişmeye başladığı anlar.
Belhanda ve Soldado'nun itişmeye başladığı anlar.

KİMLER, NE CEZA ALDI?

Galatasaraylı futbolculardan Ryan Donk 6 maç men ve 15 bin 600 lira, Badou Ndiaye 5 maç men ve 13 bin lira, Garry Rodrigues ise 3 maç men ve 7 bin 800 lira para cezası almıştı.

Fenerbahçeli futbolculardan ise derbi sonrası Galatasaraylı oyuncu Belhanda'ya tokat atan Jailson 8 maç men ve 20 bin 800 lira, Roberto Soldado ise 6 maç men ve 15 bin 600 lira parayla cezalandırılmıştı.

Öte yandan Fatih Terim ise ilk etapta 7 maç ceza almasına rağmen yaptığı sportmenliğe aykırı açıklamalar sebebiyle 3 maç daha ceza almıştı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🚨 Olaylı derbinin faturası ağır oldu.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()