Galatasaray Müzesi'nde skandal: Atatürk'ün mektubu sahte mi?

​Galatasaray Müzesi'nde skandal: Atatürk'ün mektubu sahte mi?
​Galatasaray Müzesi'nde skandal: Atatürk'ün mektubu sahte mi?

Habertürk Gazetesi yazarlarından Murat Bardakçı, Galatasaray müzesinde bulunan Atatürk imzalı belgenin sahte olabileceğini ileri sürdü.

Galatasaray’ın müzesinde sergilenen Atatürk imzalı mektup hakkında oldukça çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Habertürk Gazetesi yazarlarından tarih uzmanı Murat Bardakçı, Mektup üzerinde yer alan Atatürk imzasınınsahte olduğunu ileri sürdü.

Mustafa Kemal Atatürk’ün böyle bir imzasının bulunmadığını belirten Bardakçı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

“BOZUK BİR TAKLİT”

  • "Galatasaray'ın müzesinde sergilenecek olan mektup, piyasaya sürülmeye çalışılan bu belgelerden biri gibi görünüyor!

  • Zira, söylediğim gibi Mustafa Kemal'in mektubunun altına mühür olarak basılmış böyle bir imzası mevcut olmamıştır ve mühürdeki imza Atatürk'ün Soyadı Kanunu'ndan önce kullandığı Latin harfli ilk imzasının bozuk bir taklididir!"

"GERÇEKLİĞİ TARTIŞILMALIDIR"

  • "Galatasaray'a mektubun provenansını, yani kaynağını iyice tahkik etmek düşüyor! Mektup gazeteci, dışişleri bakanı ve kulübün eski başkanı Necmeddin Sadak'ın veya Soyadı Kanunu'ndan önceki ismi ile Necmiddin Sadık Bey'in ailesinden temin edilmiş olsa bile, altında ıslak imza yerine uydurma bir kaşenin bulunması sebebi ile gerçekliği yine de tartışmalıdır. Yok eğer kulüp belgeyi bir yerlerden yakın zamanda aldı ise, sözünü ettiğim uydurma mühürlerin hababam basıldığı kağıt parçalarından biridir!"