Galatasaray'a finansal fair play piyangosu: 62 milyon avro gelir

Galatasaray'a 62 milyon avro gelir
Galatasaray'a 62 milyon avro gelir

Son 3 yılda UEFA'nın uyguladığı finansal fair play nedeniyle kemer sıkma politikası güden Galatasaray, bonservis geliri olarak 62 milyon avro kazandı.

Son olarak Badou Ndiaye'yi 16 milyon avro bedelle Stoke City'e göndererek, kulüp transfer rekorunu kıran Galatasaray, son üç yıldaki oyuncu satma istikrarını sürdürdü.

2012-2015 arasındaki 3 yıllık dönemde sınırlı sayıda oyuncu satan ve sadece 6 milyon avro gelir elde eden Galatasaray, özellikle finansal fair play konusunda girilen sıkıntı ve beraberinde gelen Avrupa’dan men cezasıyla, gelir-gider dengesinde dikkatli davranmak zorunda kaldı. Böylece transfer politikasında gözle görülür bir değişikliğe gidildi.

TRANSERDEN 62 MİLYON AVRO GELİR

Son üç yılda bir çok başkan ve yönetim değişmesine rağmen, sarı-kırmızılılar ‘Kurumda devamlılık esastır’ ilkesi doğrultusunda hareket etti ve ortaya bütünlüklü bir transfer politikası çıktı. 2015-18 arası dönemde elden çıkardığı futbolculardan kasasına bonservis bedeli olarak 62 milyon Avro koydu. Burak Yılmaz’ın Çin’e satışıyla başlayan bu süreç, Porto’nun yolunu tutan Alex Telles, Leipzig’e giden Bruma ve son olarak Ndiaye ile kesintisiz devam etti.