Galatasaray'a 'sürpriz başkan' adayı!

Galatasaray'a 'sürpriz başkan' adayı!​
Galatasaray'a 'sürpriz başkan' adayı!​

Dursun Özbek'in erken seçim kararı almasının ardından kulisler karıştı. 13 Ocak'tan itibaren yeni başkan o isim olabilir...

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray’da Igor Tudor’un görevine son verilmesinin ardından sıcak saatler yaşanıyor.

Hırvat teknik adamın yerine Fatih Terim’i getirmek isteyen Dursun Özbek, deneyimli çalıştırıcının aleyhine verilen 4 oyun ardından yönetim bazında ikiye bölündü. Bir grup yönetici, takımın başına Fatih Terim’in getirilmesini isterken; diğer 4 yönetici ise aleyhte görüş bildirdi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Yaşanan görüş ayrılığının ardından erken seçim kararı alan Galatasaray yönetimi, 13 Ocak tarihinde sandık başına gidecek. Sarı kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 13 Ocak 2018 tarihinde yeterli çoğunluk sağlanamaması durumunda 20 Ocak 2018 tarihinde Seçimli Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapılacağı belirtildi.

  • “Yönetim Kurulumuz medeni kanun ve tüzüğümüzün ilgili maddeleri uyarınca 13 Ocak 2018 tarihinde, yeterli çoğunluk olmaması halinde 20 Ocak 2018 tarihinde Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı kararını oy birliğiyle almıştır.”

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

DURSUN ÖZBEK'E KİM RAKİP OLABİLİR?

Söz konusu Seçimli Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda Dursun Özbek’in yeniden aday olabileceği konuşulurken, liseli olmayan sürpriz bir adayın Özbek’e rakip çıkabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.

Liseli olmayan bir adayın seçim hazırlığı yaptığı haberlerinin ardından, gözler Abdürrahim Albayrak’a çevrildi. Başkanlık koltuğu için ismi öne çıkan Abdürrahim Albayrak, geçtiğimiz günlerde verdiği demeçle ilk sinyali vermişti.

Abdürrahim Albayrak, Fatih Terim ile olan iyi ilişkileriyle biliniyor.
Abdürrahim Albayrak, Fatih Terim ile olan iyi ilişkileriyle biliniyor.

Igor Tudor'un göreve getirildiği dönemde Galatasaray yönetimine tepki gösteren Abdürrahim Albayrak, bir sonraki seçimde aday olabileceğini belirtmişti.

  • "Galatasaray'da bir seçim olursa o zaman bakarım... Seçim olursa girerim. Dursun Özbek bana kardeşini gönderdi. Ben burada başkan yardımcılığı yapmışım. 4 kez geldim, hep şampiyon olduk. Orada gidip menajer gibi iş yapamam"