Galatasaray'da Belhanda'ya alternatif geliyor

Galatasaray'da Belhanda'nın yerine alternatif arayışı
Galatasaray'da Belhanda'nın yerine alternatif arayışı

Galatasaray'ın yeni 10 numarası Belhanda, beklenen performansı gösteremeyince yönetim ve teknik heyet alternatif arayışlarına başladı.

Süper Lig'de 9 hafta geride bırakılırken Galatasaray'da yapılan transferlerin neredeyse tamamı beklenenin üstünde bir performans sergiledi. Fakat yeni isimler arasında bir kişi etkisiz futboluyla dikkat çekti. Sneijder'in yerine 10 numara olarak transfer edilen Belhanda, şu ana kadar ortaya koyduğu oyunla taraftarı memnun edemedi.

Faslı 10 numaranın etkisiz görüntüsü, hem teknik heyeti hem de yönetimi 10 numara mevkisi için alternatif arayışlarına itti. Ligde şu ana kadar 1 gol kaydeden Belhanda'ya alternatif olarak düşünülen isim ise, bu sezon Aytemiz Alanyaspor'da başarılı bir performans ortaya koyan Emre Akbaba.

Galatasaray yönetimi, Tudor'un da beğendiği ve "ligde dikkat çeken isimlerden biri" dediği 25 yaşındaki Akbaba için Ocak ayında harekete geçmeyi planlıyor. Bu transferin bir diğer sebebi ise, ilerleyen süreçte gelebilecek yabancı sınırı uygulaması; yönetim bu nedenden dolayı Ocak ayı transfer politikasını da 'yerli ve gurbetçi' oyuncular üzerine inşa edecek.

Tudor, 10 numara bölgesinin yanı sıra kanatta da oynaması nedeniyle oyuncunun takviye edilmesini çok istiyor. Diğer yandan bu transfer ile Faslı yıldızın da formunun yükseltilmesi amaçlanıyor.

Emre Akbaba, bu sezon 9 maçta 4 gol 4 asist yaparak takımının skor yükünü çeken isimlerden biri oldu.

Kaynak: Hürriyet