Galatasaray’da Ndiaye tartışmaların fitilini ateşledi

Galatasaray’da Ndiaye tartışmaların fitilini ateşledi.
Galatasaray’da Ndiaye tartışmaların fitilini ateşledi.

Badou Ndiaye için Osmanlıspor’a ödenecek olan 9 milyon Euro Galatasaray camiasını karıştırdı.

Galatasaray uzun uğraşlarından sonra Osmanlıspor’dan Badou Ndiaye’yi kadrosuna kattı. Geçtiğimiz sezon Osmanlıspor forması altında üç kulvarda 42 maça çıkan Senegalli futbolcu toplam 7 kez fileleri havalandırdı. Transferin ardındansa futbol otoriteleri ve taraftarlar Ndiaye’ye ödenen bonservis bedeline isyan etti.

Yıllık 2 milyon 750 bin Euro

Ndiaye için Osmanlıspor’a bonuslarla birlikte 9 milyon Euro ödenecek. Ayrıca Senegalli futbolcu Galatasaray’dan yıllık 2 milyon 750 bin Euro maaş alacak. Mali açıdan zor günler yaşanırken yönetiminin Senegalli futbolcu için gözden çıkardığı rakam tartışmaların fitilini ateşledi.

Taraftar Beşiktaş’ı örnek gösterdi

Birçok taraftar sarı-kırmızılı yönetime, “Beşiktaş dünya yıldızlarını bonservis ödemeden getiriyor. Biz de Osmanlıspor’a servet ödeyerek transfer yapıyoruz” siteminde bulundu.

Önemli işler yaptı ama…

2 Ağustos 2015'te Norveç ekibi OBOS-ligaen'den 350 bin Euro'ya transfer olan Badou Ndiaye nasıl bir performans sergiledi ki değerini bu kadar yükselti. Evet, hiç kuşkusuz Ndiaye, Osmanlıspor'un ligdeki ve Avrupa'daki maçlarında önemli işler yaptı. Ancak böylesine bir bonservisi hak edip etmediği tartışma konusu.

Beşiktaş farkı

Son şampiyon ve transfer döneminin gözde ekibi Beşiktaş'ın bu yıl yaptığı transferler için kasasından çıkan bonservis bedelleri;

Álvaro Negredo: 2,5 milyon Euro

Caner Erkin: 750 bin Euro

Orkan Çınar: 450 bin Euro

Atınç Nukan: 200 bin Euro (kiralık)

Utku Yuvakuran: 300 bin Euro

Pepe: Bonservis ödenmedi. İmza parası olarak 3 milyon Euro oyuncuya ödenecek.