Galatasaray'ın genç stoperinden ilginç penaltı istatistiği

Ozan Kabak, Akhisar deplasmanında yaşanan puan kaybına üzülüyor...
Ozan Kabak, Akhisar deplasmanında yaşanan puan kaybına üzülüyor...

Süper Lig'in 10. haftasında Malatyaspor'a konuk olan Galatasaray sahadan 2-0'lık yenilgiyle ayrıldı. Malatyaspor ikinci golü penaltıdan bulurken Galatasaray'ın 18 yaşındaki savunma oyuncusu Ozan Kabak ilk 11'de başladığı 5 maçta 3 kez penaltı yaptı. Alınan mağlubiyet sonrası ortaya çıkan bu istatistik nedeniyle bazı yorumcuların hedefinde yer alan genç futbolcuya, maç sonunda Fatih Terim yaptığı açıklamalarla sahip çıktı.

Genç oyuncunun ligde ilk 11’de başladığı beşinci karşılaşmada ortaya çıkan bu durum, bazı futbol otoritelerinin eleştirisini alırken; hocası Fatih Terim ise genç stopere destek çıktı.

Genç savunmacı, sarı kırmızılı formayla ilk karşılaşmasına çıkıyor...
Genç savunmacı, sarı kırmızılı formayla ilk karşılaşmasına çıkıyor...

Genç futbolcunun, karşılaşmanın 63. dakikasında Adem Büyük’e yaptığı müdahale sonrasında hakem Halis Özkahyapenaltı noktasını işaret etti. 66. dakikada penaltıyı kullanan Adem Büyük, topa ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Sağlam adımlarla yola devam. 💪🏻🥇 @galatasaray

Ozan Kabak (@ozankabak4)'in paylaştığı bir gönderi ()

Fatih Terim maç sonunda yaptığı açıklamayla oyuncusunun arkasında durdu:

                                    "Ozan Kabak 3. penaltıyı yaptı. Yapacak, tecrübe edecek. Herkesten fazla koşuyor, artı ruhu var. Bizim görevimiz de ona yardım etmek. Ben de ona şansı her zaman vereceğim. Ortaya da çok iyi bir şey çıkacak."
Fatih Terim maç sonunda yaptığı açıklamayla oyuncusunun arkasında durdu: "Ozan Kabak 3. penaltıyı yaptı. Yapacak, tecrübe edecek. Herkesten fazla koşuyor, artı ruhu var. Bizim görevimiz de ona yardım etmek. Ben de ona şansı her zaman vereceğim. Ortaya da çok iyi bir şey çıkacak."