Giggs'in tarihi rekoru kırılmak üzere

​Giggs'in tarihi rekoru kırılmak üzere
​Giggs'in tarihi rekoru kırılmak üzere

Premier Lig ekiplerinden West Brom Albion'ın deneyimli orta sahası Gareth Barry, West Ham United maçında forma giymesi halinde lig tarihinde en çok maça çıkan isim olan Ryan Giggs'i yakalayacak.

Premier Lig tarihinin sembol oyuncularından Gareth Barry önemli bir rekora ortak olmaya ve kırmaya hazırlanıyor.

Cumartesi günü West Ham United ile karşılaşacak West Bromwich Albion'ın 36 yaşındaki futbolcusu, forma şansı bulması hâlinde Premier Lig'de 632'nci kez sahaya çıkacak ve Manchester United efsanesi Ryan Giggs'in rekorunu yakalayacak.

Profesyonel kariyerine Aston Villa'da başlayan ve Birmingham ekibinde 365 maça çıkan Barry, bir şampiyonluk yaşadığı Manchester City'de 132 kez oynadıktan sonra Everton'a transfer olmuş ve Maviler'in formasını 131 kez giymesinin ardından 2017 yazında West Bromwich Albion'a transfer olmuştu.

İngiltere Milli Takımı formasını 53 kez giyen deneyimli futbolcu hakkında övgü dolu ifadeler kullanan menajeri Tony Pulis,

''Gareth'ı her zaman bir oyuncu olarak beğendim ama onunla beraber çalışmadan ne kadar iyi olduğunu anlayamıyorsunuz. Bizim için fantastik bir oyuncu ve saha içindeki önderimiz. Üst seviye bir futbolcu ve çok iyi bir insan olduğu için bu kadar fazla Premier Lig maçına çıktı. Eğer önceki yıllarda oynadığı kulüplerin taraftarlarıyla konuşursanız, size takım için her şeyini verdiğini ve istikrar abidesi olduğunu söyleyeceklerdir'' dedi.

Machester United efsanesi Ryan Giggs
Machester United efsanesi Ryan Giggs

Gareth Barry sezon başında 800 bin sterlin bonservis bedeliyle transfer olduğu West Bromwich Albion'da 3 lig maçına çıktı. Barry, rekora ortak olduktan sonra bir Premier Lig maçına daha çıkması halinde Ryan Giggs'in rekorunu tarihin tozlu sayfalarına gömecek.

Kaynak: Eurosport