Gomis'den Fenerbahçe'ye mesaj: Her güzel şeyin bir sonu vardır!

Gomis, Fenerbahçe hakkında konuştu.
Gomis, Fenerbahçe hakkında konuştu.

Galatasaray'ın yıldız isimlerinden Gomis gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Sezona bomba gibi bir giriş yapan yıldız oyuncu, Fenerbahçe maçları için oldukça iddialı konuştu.

Kariyerinde çok zor günler geçirerek buralara geldiğini söyleyen Gomis, hayat hikayesi, kariyeri ve Galatasaray günleri hakkında detaylı açıklamalar yaptı.

Yokluktan zirveye giden yol

Fransa'nın güneyinde tehlikeli bir mahallede büyüdüğünü aktaran Galatasaraylı forvet, "Ağabeyim beni futbolda yönlendirmeseydi ve 13 yaşında Saint Etienne'e gitmeseydim, kötü alışkanlıklara bulaşıp hayatımı mahvedebilirdim" diyerek çocukluğunun çok zor şartlarda geçtiğini vurguladı.

Yıldız golcü, bazı kardeşlerinin suça karıştığını dile getirdik sonra, "Onlara her zaman yardımcı olmaya çalıştım. Ev aldım, para verdim" şeklinde konuşurken devletin daha sonra bu varlıkları vergisi için peşine düştüğünü belirtti.

Galatasaray günleri

Hazırlık maçlarında takıma alışmaya çalıştığını ifade eden Gomis, "İstanbul'a dönünce her şey daha farklı olacak" dediğine vurgu yaptı ve bu farklılığı ortaya çıkardığını belirtti. Galatasaraylı golcü, yeteneğin bir cevher olduğunu ve cevherlere uzun çalışmalar neticesinde ulaşıldığını belirterek çalışmanın kendisi için önemine değindi. Havaalanına ilk geldiği zaman hakkında "Geldiğim günden beri taraftara kendimi borçlu hissediyorum" şeklinde konuşarak taraftarla yakaladıkları uyumun altını çizdi.

Irkçı söylemler

Geçen haftalarda kendisini hedef alan ırkçı saldırı hakkında da konuşan Gomis, "Taraftarın sahiplenmesi çok hoşuma gitti. Onlara teşekkür ediyorum. Hakları ödenmez. Böyle bir şeyi daha önce yaşamıştım. Ama insanların bana sahip çıktığı ilk yer Türkiye oldu. Beni duygusal olarak o kadar fazla etkilediler ki, maçta (Sivas) 6 kez ofsayta düştüm. O kadar güzel destek verdiler ki, unutulmazdı" derken Türkiye'nin çok farklı tanıtıldığını ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ifade ederek Türkiye için iyi niyet elçisi olacağını söyledi.

'Burak'tan sonra golcü bulunamadı'

Fransız yıldız öncelikli hedefinin Galatasaray'ın kazanması olduğunu vurgularken gol krallığı için çalışacağını da ekledi. Galatasaray'ın Burak'tan sonra gol bölgesinde sıkıntısı çektiğine değinen Gomis, bu sorunu çözeceğine söz verdi.

'Kadıköy'de hesabı kapatırız'

Fenerbahçe derbisiyle ilgili de konuşan yıldız oyuncu, "İlk derbimiz evimizde Fenerbahçe ile olacak. Biz ilk o maçı kazanmalıyız. Akabinde oraya hesabı kapatmaya gideriz. Her güzel şeyin bir sonu vardır, artık lehimize çevirmemiz gerekiyor" diyerek derbi için iddialı konuştu ve Kadıköy'de artık galibiyet almaları gerektiğinin altını çizdi.

Golcü oyuncunun hayatına dair yaptığı diğer önemli açıklamalar;

Vazovagal Senkop hastası

Gomis ‘vazovagal senkop' hastası. Korku, ağrı, sıcak ve nemli ortam, uzun süre ayakta kalma gibi faktörlerle tetikleniyor. Kalp hızını arttıran sempatik aktivite, duyarlı bireylerde vagal aktivasyona neden oluyor. Kan basıncı ve nabız düşmesi görülüyor. Gomis'in bu hastalığı kontrol altında tutuluyor.

En sevdiği yemek

Et yemekleri. Patlıcan yemeklerini de severim.

En iyi arkadaşı

Badou Ndiaye

İdolü

Muhammed Ali. Gerçek bir başarı öyküsü.