Hakem otoriteleri: Fenerbahçe - Kasımpaşa maçı tekrarlanmalı

Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Kasımpaşa'nın golünü VAR'da tekrardan inceliyor...
Hakem Yaşar Kemal Uğurlu, Kasımpaşa'nın golünü VAR'da tekrardan inceliyor...

Süper Lig'de 14. haftanın kapanışında oynanan Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının hemen başında yaşanan penaltı pozisyonu futbol yorumcularının gündemindeydi. Kasımpaşa'nın golcü oyuncusu Diagne'nin kullandığı penaltıyı Harun Tekin'in kurtarmasının ardından Edouk tamamladı ancak gol VAR incelendikten sonra iptal edildi. Eski hakemlerin üzerinde fikir birliğine vardığı konu ise kural hatası yapıldığı ve karşılaşmanın tekrarlanması gerektiğiydi.

Spor Toto Süper Lig’in 14. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın hemen başında yaşanan penaltı pozisyonu, hakem otoritelerinin gündemindeydi.

Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının 7. dakikasında yaşanan penaltı pozisyonu tartışma konusu oldu. Harun Tekin, Diagne'nin vuruşunda gol izni vermezken Edouk topu tamamladı ancak hakem, pozisyonu VAR'dan izledikten sonra golü iptal etti.

Fenerbahçeli futbolcular Edouk golüne itiraz ediyor...
Fenerbahçeli futbolcular Edouk golüne itiraz ediyor...

Pozisyonun ardından değerlendirmelerde bulunan eski hakemler, penaltı atışının tekrar edilmesi konusunda fikir birliğine vardı. Açık bir kural hatası olduğunu belirten otoriteler, maçın tekrarlanması gerektiğini vurguladı.

AHMET ÇAKAR: NET BİR KURAL HATASI VAR

Arşiv: Ahmet Çakar Beyaz TV'de değerlendirmelerde bulunuyor...
Arşiv: Ahmet Çakar Beyaz TV'de değerlendirmelerde bulunuyor...
  • "Sevgili arkadaşlar, bu maçta çok net bir kural hatası var. Penaltı vuruşu öncesi her iki takımdan da oyuncular ceza alanına erken giriyorlar ve bu durum VAR'da tespit ediliyor. Yoruma açık bir pozisyon değil sadece geometrik bir pozisyon. Maç tekrar edilmeli."

DENİZ ÇOBAN: BU GURURU BİZE YAŞATAN NAMOĞLU'NU KUTLUYORUM

Arşiv: Deniz Çoban
Arşiv: Deniz Çoban
  • "Türk hakemlik tarihinde ‘Kural hatası’ yapan hakeme (Beşiktaş-Sivas) hemen ertesinde bir başka önemli maç veren MHK başkanı olmamıştır! Dünya hakemlik tarihinde çıktığı ikinci maçta da kural hatası yapan bir başka hakem olmamıştır! Bu gururu bize yaşatan Namoğlu’nu kutluyorum."

ERMAN TOROĞLU: VERİLECEK TEK KARAR PENALTININ TEKRARI

Arşiv: A Spor yorumcusu Erman Toroğlu değerlendirmelerde bulunuyor...
Arşiv: A Spor yorumcusu Erman Toroğlu değerlendirmelerde bulunuyor...
  • "Penaltıda iki takım da ihlal ediyor. 1 tane Kasımpaşalı oyuncu ihlal ediyor, geliyor atıyor. İptal, doğru. Peki, hakem arkadaş, VAR'daki arkadaşlar, siz acaba sezon başı göz muayenesine gittiniz mi? Burada verilecek tek karar var, penaltının tekrarı."

Bu gönderiyi Instagram'da gör

📺 Kadıköy'de maça futbol değil, 'VAR' damga vurdu!

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()