Hakeme görülmemiş protesto!

​Hakeme görülmemiş protesto!
​Hakeme görülmemiş protesto!

Son dönemde ülkemizde yaşanan hakem kaosunun bir benzeri Sırbistan'da yaşandı. Sırbistan Süper Ligi'nde oynanan Spartak Subotica - Borac Cacak karşılaşmasında oyuncular, hakemi oturarak protesto ettiler.

Sırbistan Süper Ligi’nin 17. haftasında oynanan Spartak SuboticaBorac Cacak karşılaşması, yeşil sahalarda ender rastlanacak protestolar zincirine sahne oldu.

Müsabakanın 42. dakikasında ev sahibi Spartak Subotica lehine verilen penaltı kararı, Borac Cacak forması giyen oyuncuları çileden çıkardı. Hakemin penaltı kararının yanlış olduğunu düşünen konuk takım oyuncuları, yoğun itirazlarını sürdürünce iki kırmızı kart birden çıktı.

Fotoğraf: Peter Miles' Twitter
Fotoğraf: Peter Miles' Twitter

Tartışmalı penaltı kararının üstüne bir de bu çifte kırmızı kart, bardağı taşıran son damla oldu. Borac Cacak forması giyen oyuncular, müsabakanın hakemini protesto etmek için sahanın ortasına oturdu. Yaklaşık 10 dakika süren oturma eylemi sebebiyle maç durdu ve penaltı da gecikmeli kullanıldı.

Fotoğraf: Alasdair Ross‏' Twitter
Fotoğraf: Alasdair Ross‏' Twitter

İKİNCİ YARIDA TANSİYON DÜŞMEDİ

Yaşanan olaylar ikinci yarıda da sürdü. Borac Cacak kalecisi, karşılaşmanın ikinci devresinde top her kendisine geldiğinde meşin yuvarlağı stadın dışına vurdu. Buna rağmen kalecinin oyundan atılmadığı maçta sahadan galibiyetle ayrılan taraf 3-1’lik skorla ev sahibi Spartak Subotica oldu.