Hatayspor - Galatasaray maçında skandal

Onyekuru'nun gol değeri kazanmayan vuruşu.
Onyekuru'nun gol değeri kazanmayan vuruşu.

Galatasaray forması giyen Henry Onyekuru'nun Hatayspor karşısında attığı golün iptaline ilişkin çarpıcı bir gerçek gün yüzüne çıktı. Ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golün VAR'da incelenmemesinin sebebinin kamera yetersizliği olduğu öğrenildi.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Süper Lig ekibi Galatasaray, 2-0 öne geçtiği maçta TFF 1. Lig temsilcisi Hatayspor’a deplasmanda 4-2 mağlup oldu ancak ilk maçtaki 2-0’lık galibiyetin avantajıyla yarı finale yükseldi.

İsmail Çipe’nin kendi kalesine attığı gol başta olmak üzere birçok pozisyonu tartışılan maçın bir diğer ilginç sekansı ise 90+7. dakikada yaşandı. Sarı kırmızılı ekipte Onyekuru, 90+7. dakikada Hatayspor ağlarını sarstı ve skoru 4-3’e getirdi ancak bu gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

VAR incelemesi yapılan iptal edilen golün neden tekrar izlenemediğini ise yayıncı kuruluş A Spor spikeri Cüneyt Şen ağzından kaçırdı. İptal edilen gol hakkında yorumlarda bulunan Levent Tüzemen, ofsayt kamerasına atıfta bulunarak, “Bu pozisyonu göremiyoruz” dedi.

  • Spiker Cüneyt Şen ise, stadyum direklerinin konumu sebebiyle ilgili kameraların kurulamadığını ifade etti. Şen, “Direkler kamera açımızı engellediği için göremiyoruz” cevabını verdi.