Hidayet Türkoğlu'ndan Fenerbahçe'ye sitem

​Hidayet Türkoğlu'ndan Fenerbahçe'ye sitem
​Hidayet Türkoğlu'ndan Fenerbahçe'ye sitem

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Fenerbahçe Doğuş forması giyen yerli sporculara sitem etti.

2019 FIBA Dünya Kupası eleme maçları ile THY Avrupa Ligi karşılaşmalarının çakışıyor olması kulüpleri de federasyonu da zorda bıraktı. Konu hakkında Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Doğuş’ta görev yapan yerli oyuncuların ortak imzalarıyla A Milli Takım formasını FIBA Dünya Kupası Elemeleri’nde giymeyeceklerini açıklamalarıyla ilgili Hürriyet Spor Arena’ya konuşan Türkoğlu, “Öncelikle talihsiz bir açıklama diyebiliriz. Yersiz ve zamansız bir açıklama diyebiliriz. Ufuk (Sarıca) Hoca ve Kerem Tunçeri oturduğunda, Dünya Kupası Elemeleri için bir aday kadro belirlemek zorundalar. Bu açıklanacak kadro da bildiğiniz üzere 24 kişilik bir kadro. Önümüzdeki hafta da Ufuk Hoca ve ekibi maçlara çıkacak kadroyu açıklayacaklar. Yani şimdi bu arkadaşların böyle erken, bizimle istişare etmeden bu açıklamaları yapmaları beni gerçekten üzdü federasyon başkanı olarak” dedi.

“Biz de ilk kez karşılaştık”

Milli Takımı tercih etmeyen sporcular sıkıntı oluşturdu.
Milli Takımı tercih etmeyen sporcular sıkıntı oluşturdu.

Türkoğlu, “Biz de, ilk defa böyle bir olayla karşı karşıyayız. Federasyon olarak da bu olayla ilk defa karşı karşıyayız. Ufuk Hoca’nın önümüzdeki hafta yapacağı listede artık kimleri davet edeceğini inanın ben de bilmiyorum. Kadroya kimleri layık göreceğini... Ama bizim hâlâ bir arayış içerisinde olduğumuz zamanlarda bu açıklamanın yapılması bizi gerçekten üzmüştür. Ama ben zannetmiyorum ki, konu Milli Takım olduğunda ne oyuncularımız ne de camialarımız bu konuya duyarsız kalacaklardır” yorumunu yaptı.