İngilizler Tugay Kerimoğlu'nu unutmadı

Tugay Kerimoğlu Premier League
Tugay Kerimoğlu Premier League

Premier League'de tam 8 yıl top koşturan eski milli futbolcu Tugay Kerimoğlu, İngilizlerin aklından çıkmıyor.

Doğum günü dün olan 47 yaşındaki eski yıldızın, Premier League sosyal medya üzerinden doğum gününü kutladı.

Premier League'de uzun yıllar kariyerini sürdüren eski orta saha oyuncusu, Blackburn Rovers'ta gösterdiği kalıcı performansla İngilizlerin sevgilisi olmuştu. Öyle ki çıktığı son maçta tribündeki tüm taraftarlar, Tugay maskesi takarak onu onurlandırmıştı.

Galatasaray'da 12 yıllık futbol geçmişinin ardından miili yıldız, 2001 yılından 2009 yılına kadar İngiltere'nin Blackburn Rovers takımında forma giydi. Tugay'ın Blackburn Rovers'a transfer eden, bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran İskoç teknik adam Graeme Souness'ti.

2003-04 sezonunda Blackburn'ün en iyi futbolcusu seçilen Tugay; performansını devam ettirmesiyle 2006-07 sezonunda da Blackburn'ün en önemli futbolcularından biri olmaya başardı.

Blackburn'deki ilk golünü Blackburn'un West Ham United 7-1 yendiği maçta uzaktan bir şutla atan Tugay; ilk maçını da Southampton FC karşısında oynadı. Ayrıca milli oyuncu 233 maça çıktı ve 11 gol kaydetti.

Tugay Kerimoğlu Premier League'de dolu dolu geçirdiği senelerin ardından İngiltere'de, Özellikle Blackburn taraftarında derin izler bıraktı. Öyle ki dün doğum günü olan eski futbolcuyu Premier League unutmadı ve resmi twitter hesabı üzerinden bir mesaj ve video yayınlayarak tebrik etti.

İşte eski yıldızın jubilesi ve kariyerinden bölümler;