İspanyol futbolcu Fabregas itiraf etti: Ferguson'un suratına pizza atan bendim

Fabregas, Arsenal formasıyla 56 gol kaydetti.
Fabregas, Arsenal formasıyla 56 gol kaydetti.

Manchester United ile Arsenal arasındaki tarihi 'Pizzagate' skandalının aslı ortaya çıktı.2004'te oynanan mücadele öncesi Arsenal, 49 maçlık yenilmezlik serisiyle Old Trafford'a çıktı.Manchester United rakibi karşısında sahadan 2-0 galip ayrılırken. Maç sonrası tartışmalar ve kavgalar, soyunma odası koridorlarında da devam etti. Kavgaya damga vuran ise Sir Alex Ferguson'ın yüzüne isabet eden pizza dilimi oldu. Konunun muhatabı olan Francesc Fabregas, pizzanın kendisine ait olduğunu bir TV yayınında doğruladı.

Manchester United ve Arsenal arasında oynanan maçın ardından Alex Ferguson'ın suratına pizza atan kişinin İspanyol futbolcu Cesc Fabregas olduğu ortaya çıktı.

İngiliz komedyen James Gordon'ın programına konuk olan Fabregas, o gün yaşananları şöyle anlattı:

  • "Ortalık karıştı. Elimdeki pizzayı fırlatmak istedim. Ancak Alex Ferguson'a atmak istemedim. Hedefimde başka biri vardı. Ferguson'dan çok özür dilerim."

Fabregas'ın bu itirafı 13 yıldır merak edilen sorunun cevabının ortaya çıkmasını sağladı.

Fabregas Arsenal formasıyla 292 karşılaşmaya çıktı.
Fabregas Arsenal formasıyla 292 karşılaşmaya çıktı.

'YENİLMEZLİK SERİSİ SONLANMIŞTI'

2004 yılında Arsenal ile Manchester United arasında oynanan maçı Kırmızı Şeytanlar 2-0 yenmiş ve Arsenal'in 49 maçlık yenilmezlik serisi sonlanmıştı.

Maçtan sonra büyük bir şok yaşanırken Arsenal soyunma odasında kavga çıkmış ve Alex Ferguson'un suratına pizza atılmış ancak atan kişinin kim olduğu belirlenememişti.