Karantinada olması gereken atlet stadyuma girmek istedi!

​Karantinada olması gereken atlet stadyuma girmek istedi!
​Karantinada olması gereken atlet stadyuma girmek istedi!

Doktorların 48 saat karantinada tutulmasını istediği atlet Isaac Makwala, 400 metre finalinde koşmak için stadyuma gitti. Yetkililerce yarışa alınmayan sporcu isyan etti ve ‘sabotaj’a uğradığını belirtti.

Londra’da devam eden Dünya Atletizm Şampiyonası’nda kriz yaşanıyor. Güney Afrika ülkesi Botswana vatandaşı olan atlet Isaac Makwala kendisinin yetkililer tarafından Londra Stadyumu’na alınmadığını açıkladı.

400 metre finaline çıkamadı

Virüs kaptığı için pazartesi günkü 200 metre elemelerinden çekilen Makwala, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği’nin kararıyla 400 metre finalinde koşamadı.

Kararı eleştirdi

IAAF’ın sporcunun sağlık sorunları yaşadığı için böyle bir karar verdiği öğrenildi. 400 metre finalinde koşamayan Makwala, alınan kararı sosyal medya hesabından eleştirdi.

Sabotaj iddiası

"Gıda zehirlenmesi yaşadığımı söylediler. Doktorlar tarafından kontrol edilmeden beni 400 metre finalinden çıkardılar. Beni dinlemek istemediler. Bana 'Hastasın ve koşamazsın' dediler. Bunun bir sabotaj olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Tedbir açıklaması

IAAF yetkilileri, bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek için tedbir almak zorunda olduklarını açıkladı. Yetkililer, pazartesi günü sporcuda bulaşıcı hastalık tespit edildiğini ve Makwala'nın doktorların isteği üzerine 48 saat boyunca odasında karantinada tutulması gerektiğini bildirdi.