Kendisini oyuna alan teknik direktör maçı çevirdi

Oktay Delibalta
Oktay Delibalta

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta oynanan Gümüşhanespor-Ottocool Karagümrük karşılaşmasında Gümüşhanespor'un teknik direktörlüğünü yapan Oktay Delibalta, ikinci yarıda kendini oyuna aldı ve maçı çevirdi.

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta hafta sonu oynanan Gümüşhanespor-Ottocool Karagümrük maçından bir gün önce Gümüşhanespor teknik direktörü Ahmet Yıldırım istifa etti.

Bir anda teknik direktörsüz kalan Gümüşhanespor'da takımın en tecrübeli futbolcusu olan Oktay Delibalta, sorumluluğu üstlendi ve takımı maça hazırladı. Maç öncesi toplantı yaptığı arkadaşlarına ısınma hareketlerini yaptıran ve maça hazırlayan Delibalta, saha kenarından taktikler verip uyarılarda bulundu.

1-1 devam eden maçın 52. dakikasında sakatlanan Kağan'ın yerine kendini oyuna alan Oktay Delibalta, takım liderliğini saha içinde devam ettirdi. Oktay’ın oyuna girmesiyle 2 gol daha bulan Gümüşhanespor karşılaşmayı 3-1 kazandı ve 39 puanla ligde liderliğini sürdürdü.

Kamp akşamı teknik direktörlerinin ayrıldığını öğrendiklerini ifade eden Oktay Delibalta şöyle konuştu: "Bu durumda birinin sorumluluk alması gerekiyordu. Ben de bu takımın büyüğü ve tecrübelisi olarak sorumluluğu alma gereği duydum. Başkanımız da bize çok inandığı için bu görevi verdi. Ben de takım arkadaşlarımla konuştum ve bu önemli maça böyle çıktık."

Maç öncesi son taktikleri verdiğini anlatan Oktay Delibalta sözlerini şöyle sürdürdü: "Maça çıktık ve oyun başladı. Maça göre hamlelerimizi belirlemiştik. Kağan’ın sakatlığı oldu. Aslında ben ısınmıyordum. Ama onun yerine oyuna girmem gerekiyordu. Eşofmanları hemen çıkarıp kendimi oyuna aldım. Ben oyuna girince Kağan benim yerime görevi devraldı. O kenarda teknik direktörlük görevini devraldı. Maçı böylece kazanmasını bildik. Bu maçtan alnımızın akıyla çıktığımız için çok mutluyuz. Takım arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Negatif olan havayı pozitife çevirdik. Tüm takım arkadaşlarıma bana olan saygılarından dolayı teşekkür ediyorum."