Konyasporlu yöneticilere tribünde çirkin saldırı: "Yobazlar, gidin namaz kılın"

​Konyasporlu yöneticilere tribünde çirkin saldırı: "Yobazlar, gidin namaz kılın"
​Konyasporlu yöneticilere tribünde çirkin saldırı: "Yobazlar, gidin namaz kılın"

Göztepe-Konyaspor maçı protokol tribününde bir şahıs, Konyasporlu yöneticilere "Yobazlar, gidin camiye namaz kılın" diye bağırınca ortalık karıştı.

Spor Toto Süper Lig'in 16.haftasında Göztepe'nin sahasında Atiker Konyaspor'u 1-0 mağlup ettiği mücadeleye protokol tribününde yaşanan bir olay damga vurdu.

Bir şahıs, maçın ardından Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve yöneticileri tebrik eden Atiker Konyaspor Başkanı Mehmet Günbaş ve yöneticilere, "Yobazlar, gidin camiye namaz kılın." diye bağırdı. Atiker Konyasporlu yöneticiler, kendilerine yapılan bu çirkin saldırı sonrasında uzun süre o kişi ve yanındakilerle tartıştı. Olayların büyümesi üzerine Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Atiker Konyasporlu yöneticilerden özür dileyerek sakinleştirmeye çalıştı.

FUTBOL ADINA BÜYÜK BİR AYIP

Tribünde yaşanan saldırının ardından konuşan Atiker Konyaspor Asbaşkanı Mehmet Günbaş,

  • "Tribünde şahsımıza ve şehrimize büyük bir terbiyesizlik yapılmıştır. Maç sonunda tebrik etmek için Göztepeli yöneticilerin yanına geldiğimizde şeref tribününde oturmayı hak etmeyen ve ortamı germek için hazırda beklediği her halinden belli olan zavallı bir adam bizleri hedef alarak bir takım sözler sarf etmiştir. Ayrımcı, ötekileştirici hem insanlığa hem futbolun ruhuna yakışmayan bu çirkin davranış şeklini misafir takım yöneticilerine ve şehrine reva görenleri kınıyoruz. Konya'ya gelen konuk takımların yöneticilerine gösterdiğimiz misafirperverliği maalesef dışarıda göremiyoruz. Bu futbol adına büyük bir ayıp olarak karşımıza çıkıyor. Göztepeli yöneticileri tebrik ediyor, protokol tribünündeki provokatörlere gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.