Kupaların adamı Zinedine Zidane!

​Kupaların adamı Zinedine Zidane!
​Kupaların adamı Zinedine Zidane!

Real Madrid'in başına geçtiği günden beri adete rüyası devam eden Zinedine Zidane gösterdiği başarı ile kupaların adamı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Futbolculuk döneminde gösterdiği başarı ile efsaneye dönüşen ve Real madrid'in simgesi haline gelen Zinedine Zidane, teknik adamlık kariyeri de bir o kadar başarılı.

Real Madrid, 2015-16 sezonu devre arasında Rafael Benitez'in teknik direktörlük görevine son verdikten sonra yerine Zidane'yi getirmesi tedirginliğe neden olsa da Zidane, bir kez daha kendisini kanıtladı.

Devre arasında gelmesine rağmen; UEFA Şampiyonlar ligi kupası, UEFA Süper kupası ve Dünya Kulüpler kupasını kazanarak büyük bir başarıya imza atan Zidane 2016-2017 sezonunda da UEFA Şampiyonlar Ligi, La Liga ve UEFA Süper kupasını kazanarak yaklaşık 1,5 yıllık Real Madrid'teki teknik adamlığına en yakışır kişi olduğunu gösterdi.

Dün ki UEFA Süper kupası maçında Manchester United'i 2-1 mağlup ederek kupayı kaldıran Real madrid, 1989-90'da Milan'ın üst üste kazandığı başarıdan sonra bu kupayı art arda kazanan ilk takım oldu.

Bununla birlikte 45 yaşındaki Cezayir asıllı Fransız teknik adam Zinedine Zidane 1.5 yıllık teknik adamlık kariyerinde mücadele ettiği 8 kulvarın 6'sından zaferle dönmeyi başardı.